L'exposició 'Temps i emocions' fotografia l'Alzheimer

Marga Pérez, motivada per la vivència de la seva mare, ha retratat persones que pateixen la malaltia

Cultura, Societat

L'exposició 'Temps i emocions' fotografia l'Alzheimer
L'exposició 'Temps i emocions' fotografia l'Alzheimer

Àgata Lasheras

Divendres (19 h) s’inaugura l’exposició fotogràfica Temps i emocions. Vencem l’Alzheimer, de Marga Pérez, al Centre Cultural de Bellavista. L’exposició pretén donar visibilitat a aquesta malaltia i a les persones que la pateixen, així com recaptar diners per a la Fundació ACE Alzheimer Center i la Fundació Pasqual Maragall.

La fotògrafa amateur franquesina ha creat la mostra d'imatges motivada per la seva mare Rosario, que fa 20 anys que té Alzheimer. “Acompanyar-la en aquest procés no ha estat fàcil, de fet, mai ho és, ni per a qui pateix la malaltia ni per a la seva família”, afirma Marga Pérez. 

Malgrat ser una malaltia que, segons l’artista, deixa a les persones en “una situació vulnerable”, Pérez afirma que les persones amb Alzheimer “tenen molt per transmetre i aportar a la societat”. Amb la frase L’Alzheimer esborra la memòria, però no els sentiments, Marga Pérez vol acostar aquesta idea a la societat. 

L’exposició fotogràfica es podrà visitar fins a finals de març. L’entrada és gratuïta, però l’autora anima els visitants a col·laborar amb les fundacions que lluiten contra l’Alzheimer amb una donació o fent-se socis d’aquestes. 

 

Edicions locals