L'empresa franquesina Pratgir, una de les pimes amb més creixement de l'Estat

La patronal Cepyme llista cada any les 500 petites i mitjanes empreses de l'Estat amb més projecció

Economia

L'empresa franquesina Pratgir, una de les pimes amb més creixement de l'Estat
L'empresa franquesina Pratgir, una de les pimes amb més creixement de l'Estat

Redacció

L'empresa franquesina Pratgir Reciclatges, dedicada a la gestió integral de residus, és una de les 500 pimes de tot l'Estat que més van créixer durant l'any passat. També les granollerines Riera Nadeu, Dara Pharma i Estabanell & Pahissa. Així ho recull la patronal Cepyme, que cada any llista les firmes que destaquen pel seu creixement empresarial, tant pels resultats com per la capacitat de generar valor afegit, ocupació, innovació i projecció internacional.

Pratgir Reciclatges és una empresa familiar situada al polígon Pla de Llerona, dedicada a la trituració de cablejat. Actualment suma més de 8.000 tones reciclades, de manera que és la companyia referent en aquest àmbit. Entre les seves activitats secundàries hi ha la gestió i el reciclatge de residus industrials, com ferralla, residus electrònics, plàstics o bateries. Amb una desena de treballadors, va facturar 18,5 milions el 2020 i la taxa anual de creixement de vendes era del 33,2%.

Firmes granollerines

A la llista també hi ha tres empreses granollerines: Estabanell & Pahisa, Dara Pharma i Riera Nadeu.

Amb més de 100 anys de trajectòria a la ciutat, Estabanell & Pahissa és una firma del sector energètic i de les telecomunicacions. El 2020 comptava amb una plantilla de 40 treballadors, va facturar més de 18 milions d'euros i la seva taxa de creixement anual se situava en el 51,4%.

Dara Pharma, fundada fa 25 anys i amb seu al Coll de la Manya, proporciona a la indústria farmacèutica, biotecnològica i cosmètica els equips tecnològics més avançats del mercat. Dissenya, desenvolupa i fabrica equips individuals i línies completes per a la preparació de vials, flascons, xeringues i bosses en condicions estèrils. L'any 2020, segons les dades de Cepyme, tenia representació a més de 80 països i una plantilla de 237 empleats. Aleshores va facturar més de 55 milions d'euros i tenia una taxa anual de creixement en vendes del 35,5%.

Riera Nadeu, per la seva banda, ha posat en marxa aquest any unes noves instal·lacions al Coll de la Manya. És líder en la fabricació de maquinària industrial per a la separació amb centrífuga, l'assecatge per flux d'aire calent i la micronització de pols. Compta amb més de 2.000 referències en els sectors biotecnològic, farmacèutic, alimentari, químic, energètic i de valorització de residus, i es caracteritza per l'aposta per l'R+D i la seva vocació internacional. Segons Cepyme, el 2020 ocupava 71 persones.

Edicions locals