El SIAD de les Franqueses programa noves activitats per al primer trimestre de l'any

Continuen actius el cercle de dones i el grup d'acompanyament al dol perinatal, gestacional i neonatal

Societat

El SIAD de les Franqueses programa noves activitats per al primer trimestre de l'any
El SIAD de les Franqueses programa noves activitats per al primer trimestre de l'any

Redacció

El servei d'informació i atenció a les dones (SIAD) de les Franqueses ha programat noves activitats per al primer trimestre del 2023. A més dels tallers i les xerrades, continuen el grup d'acompanyament al dol perinatal, gestacional i neonatal, que passa a fer-se el tercer divendres de cada mes a la tarda, i el cercle de dones.

El divendres 27 de gener, de 17.30 a 19.30 h a l'Espai Can Prat, es farà el taller La regla mola (si saps com funciona), amb Anna Salvia. S'hi abordaran quins són els canvis físics que avisen que s'acosta la primera regla, de què està feta la menstruació i en quin òrgan es forma, o què és el cicle menstrual i com transforma les dones. L'activitat està destinada a nenes i adolescents amb les seves famílies.

Al febrer hi ha previstes dues activitats. Una, el diumenge dia 12, de 17.30 a 19.30 h, a l'Espai Can Prat, serà el taller pràctic Defensa personal per a dones, amb José Manuel Guisado. És un taller destinat a dones majors de 15 anys per aprendre a defensar-se en situacions d'assetjament masclista; conèixer les tècniques de prevenció d'una manera fàcil i en un ambient proper i desenvolupar la capacitat de reacció, l'autoconfiança i l'autocontrol.

L'altra, el dimarts 21 de febrer, també a l'Espai Can Prat de 10 a 13 h, hi haurà el taller Connectant amb la veu de la nostra intimitat. Sòl pelvià, amb Montserrat Reyes Pont, en què s'aprendrà a escoltar la veu de la intimitat per descobrir el missatge de com es viu la vida.

I al març hi ha previst el taller Què cal saber per fer l'amor?, amb Anna Salvia. Serà al Centre Cultural de Bellavista el divendres 24 de març, de 17.30 a 19.30 h. S'hi tractarà on acaba el sexe i comença la violència sexual, què cal explicar sobre la gestió de la fertilitat i les infeccions de transmissió sexual o què es necessita saber per gaudir del sexe, entre d'altres. El taller s'adreça a famílies i pretén que el jovent adolescent arribi a la primera relació sexual amb els coneixements necessaris per poder experimentar-la de manera segura, responsable i plaent.

Grups de suport

D'altra banda, amb la col·laboració de l'Associació Espai Nadó - Espai Infant les Franqueses (ENEI), cada tercer divendres de mes, de 17.30 a 19 h, té lloca al Centre Cultural de Bellavista, el grup d'acompanyament al dol perinatal, gestacional i neonatal, que ofereix a les famílies un espai segur on compartir experiències, validar i normalitzar emocions i trobar i donar suport en moments difícils.

Finalment, el tercer dissabte de cada mes, d'11.30 a 13 h, continua actiu el cercle de dones, un espai destinat a dones majors de 18 anys on treballar l'autoestima, l'autoconeixement i l'autoconfiança per fomentar l'apoderament femení. El cercle de dones té lloc a l'aula 1 del Centre Cultural de Bellavista, i es du a terme amb la col·laboració d'Olena Perova i de Vanesa Coca Luque de l'Associació Mirall. Ferminisme d'Acció Social, de les Franqueses. 

Les inscripcions als tallers i les xerrades es pot fer per telèfon (93 846 66 18), Whatsapp (670 31 16 04) o correu electrònic (siad@lesfranqueses.cat).

Edicions locals