Miquel Luque i Jordi Madera batejaran el km 16 de la Mitja

S'inicia el compte enrere de l'edició de 2023 amb la plantada de l'alzina

Esports

Miquel Luque i Jordi Madera batejaran el km 16 de la Mitja
Miquel Luque i Jordi Madera batejaran el km 16 de la Mitja | JL.R.B.

José Luis Rodríguez Beltrán

Els esportistes paralímpics Miquel Luque i Jordi Madera batejaran un nou quilòmetre de La Mitja, concretament el 16. L'AE La Mitja ha decidit enguany reconèixer la tasca dels dos esportistes vallesans dedicant-li un quilòmetre compartit. Luque, veí de Parets, és un referent de la natació, mentre que Madera, de les Franqueses, és un dels corredors en cadira de rodes més destacats del panorama estatal.

"Creiem que són els dos esportistes paralímpics més destacats de la comarca i es mereixen batejar un quilòmetre de La Mitja", va destacar Toni Cornellas, president de l'AE. 

Miquel Luque ha participat en sis Jocs Paralímpics amb un total de set medalles –dos ors, tres plates i dos bronzes– i ara s'està preparant per arribar als jocs paralímpics de París, el 2024. 

Pel que fa a Jordi Madera, ha pres part de dos Jocs Paralímpics i el seu resultat més destacat han estat dues medalles als mundials, amb una plata i un bronze. 

D'altra banda, l'organització farà un segon bateig simbòlic, anomenat La Mitja de La Mitja, que serà per a tres voluntaris de la Garriga: Salvador Solà, Daniel Sagrera i Esteve Mena. "Pensem que també és molt important reconèixer la tasca dels que ja no hi són i hem volgut començar per la Garriga i destacar aquestes tres persones que van ser tres voluntaris molt importants", explica Joan Villuendas, vicepresident de La Mitja. 

Més de 2.500 inscrits

Quan falten menys de dos mesos per córrer La Mitja ja hi ha més de 2.500 inscrits i l'organització preveu més de 5.000 participants. "Encara falten els mesos de desembre i gener, i anem bé. Pensem que tindrem més de 5.000 participants, encara queda bastant", va dir  Villuendas, que també va assegurar que enguany es recuperaria la cursa infantil amb La Mini, on s'espera prop d'un miler més de participants. 

D'entre les novetats de l'edició del 2023, l'organització permetrà completar la cursa del Quart caminant i enguany les inscripcions d'aquesta distància destinaran 10 euros de cada dorsal a la causa solidària. La recaptació anirà destinada a la investigació d'una alteració d'un cromosoma "amb només set casos a Catalunya, i un és de Granollers".  

Comença el compte enrere

Amb la plantada d'un nou arbre al bosc de La Mitja s'inicia el compte enrere de la cursa vallesana, que se celebrarà el 5 de febrer. Dimarts al matí es va plantar una alzina en la zona verda, prop del riu Congost, al polígon industrial El Congost. "La plantada de l'arbre és un acte simbòlic, però és el tret de sortida de La Mitja", va dir Toni Cornellas, durant la plantada. En l'acte, van participar els alcaldes de Granollers, Alba Barnusell; de la Garriga, Dolors Castellar; de Canovelles, Emilio Cordero; i de les Franqueses hi havia la regidora d'esports, Montse Vila. Els quatre edils van destacar la tasca del voluntariat de la cursa vallesana. 

 

Edicions locals