Els Encendraires portaran l'infern al pessebre vivent de Corró d'Avall

La representació suma la col·laboració d'altres entitats de Bellavista, Cànoves i Samalús, Cardedeu i Mataró

Cultura

Les funcions recuperen scenes anteriors a la pandèmia
Les funcions recuperen scenes anteriors a la pandèmia | Arxiu/X. Solanas

L’Agrupació Santa Eulàlia organitza per 24è any el pessebre vivent, que es desplegarà al bosquet que envolta l’església de Santa Eulàlia de Corró d’Avall. Un entorn natural per aquesta escenificació, en moviment i parlada, que presenta una dotzena de quadres teatralitzats.

Les representacions es faran el dissabte i diumenge, de 17.30 a 20.30 h, amb passis cada mitja hora i repartiment de caldo en acabat. Les entrades ja es poden adquirir al web i fins una hora abans de la funció a la taquilla. El preu és de 4 euros pels adults, 2 euros fins a 12 anys i entrada gratuïta pels menors de 5 anys. Els posseïdors del carnet del Club Super3 tenen l’entrada gratuïta.

El pessebre incorpora diversos al·licients: personatges amb un vestuari d'època i tradicional, incorporació d’animals vius, música en directe i alguns escenaris nous. A més, l’edició d’enguany és la de la incorporació d’escenes que, per les restriccions imposades pel coronavirus, es van haver de deixar de fer. És el cas, per exemple, de la del mercat i el diàleg de l’empadronament.

Abans d'entrar a la representació del mercat –on també es recupera el diàleg de Josep i Maria buscant allotjament—, el públic haurà de passar pel pont dels desitjos, aquest any amb una resclosa d’aigua. L’escena de l’infern es traspassa a l’exterior del recinte i comptarà amb la presència, per primera vegada, del Grup de Diables els Encendraires de les Franqueses i la seva pirotècnia. Amb la voluntat de ser tan inclusius com sigui possible, una de les representacions dels oficis anirà a càrrec del voluntariat del Viver de Bell-lloc.

A més d’aquestes, l'escenificació continua tenint la col·laboració habitual dels Armats de Mataró, de membres del pessebre vivent de Cànoves i Samalús i de l’Hermandad Rociera de Bellavista, que diumenge faran una cantada nadalenca típica d’Andalusia.

El pessebre vivent va començar a caminar al setembre, amb les primeres reunions preparatòries. És un esforç col·lectiu que implica la col·laboració de 150 persones, entre figurants, tècnics i col·laboradors.

La primera representació es va fer el 1998 i des de fa uns 12 anys forma part de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, que té com a finalitat la coordinació i promoció d’aquestes representacions arreu del país. L’associació és a les portes de celebrar el 25è aniversari del pessebre, que festejaran el 26 de març acollint l’assemblea general de la federació a Corró d’Avall.

Edicions locals