Els joves de les Franqueses demanen un espai propi de trobada

Aquesta és la primera audiència pública que s'organitza adreçada específicament a aquest col·lectiu

Societat

Els joves de les Franqueses demanen un espai propi de trobada
Els joves de les Franqueses demanen un espai propi de trobada

Un total de 13 joves van participar la setmana passada en la primera audiència pública adreçada a aquest col·lectiu. La convocatòria va ser aleatòria entre persones d’entre 16 a 29 anys dels cinc pobles de les Franqueses. Al llarg d’una hora i mitja els participants van poder debatre, expressar i compartir propostes o preocupacions amb l’alcalde, Francesc Colomé, i la regidora de Participació, Montse Vila.

De la trobada s’han extret dues demandes en què ha coincidit la majoria: la necessitat d’un espai de trobada per a joves que esdevingui punt de referència per aquest col·lectiu; i la millora dels canals de comunicació per fer difusió d’activitats adreçades a persones d’aquesta edat. L’audiència també va servir per tractar altres aspectes, com el manteniment del parc de patinatge, la coordinació de les línies d’autobús amb els horaris dels instituts i dels trens i el preu de l’habitatge.

Aquesta és la primera sessió que es convoca adreçada a persones d’aquesta franja d’edat. L’objectiu de les audiències és arribar a tota la ciutadania i per això s’ha decidit continuar el projecte organitzant-ne algunes dirigides a un públic molt específic.

Les audiències públiques tenen com a finalitat arribar a la població que no acostuma a participar en els canals ja existents; obrir un espai on donar a conèixer les polítiques realitzades i poder fer rendició de comptes, així com recollir inquietuds, propostes i millores al municipi; incloure la societat civil en l’elaboració de les polítiques públiques; fomentar la identitat del municipi; i vincular més els diferents nuclis amb la dinàmica del conjunt del municipi.

La propera audiència pública es convocarà adreçada a la gent gran.

Edicions locals