Comença la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics

La primera illa d'energia s'està instal·lant a l'aparcament del complex esportiu municipal de Corró d'Avall

Societat

Comença la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics
Comença la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics

Aquesta setmana ha començat la instal·lació dels primers punts de càrrega per vehicles elèctrics a les Franqueses, concretament a l'extrem sud de l'aparcament del complex esportiu municipal de Corró d'Avall, a tocar del carrer Riera i les pistes de pàdel. Aquesta illa d'energia tindrà dos punts de càrrega dobles que donaran servei simultani a quatre vehicles. Hi haurà un carregador ràpid de 50kW per a dues places i dos carregadors semiràpids de 22kW per a dues places més.

Pròximament s'instal·laran dues illes energètiques més. Una a la plaça de l'Espolsada, amb un carregador semiràpid de 22kW per a dues places de recàrrega; i l'altra a l'aparcament de l'estació de Bellavista, amb un carregador semiràpid de 22kW per a dues places de recàrrega i dos carregadors semiràpids de 22kW per a dues places més. Tots aquests punts seran alimentats des de la xarxa de distribució. L'explotació de les estacions es farà per la via de la concessió i l'Ajuntament rebrà el 3% dels ingressos bruts anuals que es generin per a l'empresa adjudicatària, Endesa Servicios SL.

Segons les dades de la Direcció General de Trànsit, les Franqueses tenia matriculats l'any passat 36 turismes elèctrics d'un parc total de 10.863 turismes, de manera que només 3,3 de cada 1.000 eren propulsats per energia elèctrica. Tot i això, el creixement d'aquest tipus de vehicles és lent però constant. L'any 2017 n'hi havia matriculats només 3 (0,3‰), i l'any 2019 n'hi havia 10 (1‰), menys d'una tercera part dels que ja hi ha actualment.

A les Franqueses, la majoria de turismes estan propulsats per dièsel (5.476), seguits de la benzina (5.303), el gas liquat de petroli (38) i el gas natural (10). Al conjunt del Vallès Oriental, la proporció de turismes elèctrics era l'any passat de 757 –3,5 de cada mil–, mentre que l'any 2019 eren 277 (1,3‰) i el 2017 eren només 106 (0,5‰). Ara com ara, és la setena comarca de Catalunya amb una ràtio més elevada de vehicles elèctrics per habitant.

Edicions locals