'Viu el Nadal a les Franqueses', un mes i mig amb activitats per a tothom

La fira de Nadal, ubicada a la plaça de l'Ajuntament, crearà caliu amb un mercat, pista de patinatge, espai de foodtrucks i activitats diverses

Cultura

La presentació de la programació de Nadal, aquest dimecres
La presentació de la programació de Nadal, aquest dimecres

Com ja és tradició, l'encesa oficial de llums a Bellavista i Corró d'Avall donarà el tret d'inici a la programació especial de Nadal al municipi, que porta per lema Viu el Nadal a les Franqueses. L'encesa, acompanyada d'activitats familiars, serà aquest divendres a les 18 h a la plaça de l'Espolsada de Corró d'Avall, i a les 19 h a la plaça Major de Bellavista.

Durant aquestes festes, la plaça de l'Ajuntament serà un dels principals punts de trobada. En aquest espai, del 16 al 31 de desembre –excepte els dies 19, 20, 21, 25 i 26–, la Fira de Nadal acollirà activitats com el mercat d'artesans –amb casetes de fusta i artesans locals–, atraccions tradicionals o recollida de joguines –noves o de segona mà en bon estat–. Alhora, també s'hi han programat activitats com el tast d'escudella, la botifarrada, cantades de nadales, exhibicions de gimnàstica o de ball en línia, sardanes o una cercavila de gegants. També es podrà fer cagar el tió, i els dies 16, 17 i 18 de desembre al vespre es projectarà un videomàping a la façana de l'Ajuntament.

Com els últims anys, també hi haurà instal·lada una pista de patinatge. Els tiquets per poder patinar-hi es podran comprar de manera anticipada del 12 al 21 de desembre a l'Ajuntament, i també es podran obtenir gratuïtament per una compra mínima de 15 euros al comerç local. Enguany, com a novetat, hi haurà una zona de taules i cadires per descansar i agafar forces en un espai de foodtrucks.

El 17 i 18 de desembre, a la Fira de Nadal, es podrà participar en el concurs infantil de dibuix, i la creació guanyadora il·lustrarà la campanya de Nadal del 2023. Altres activitats incloses en la programació de Nadal són la tradicional Festa de la Infància, el 16 i 17 de desembre, o el concert de Cap d'Any amb l'Orquestra Maravella.

Abans de l'arribada dels Reis d'Orient es podrà gaudir a Can Prat de l'Espai dels somnis per descobrir com treballen els ajudants dels Reis, i el Patge Ganxet, els Ganxetins i les Ganxetines recolliran les cartes amb els desitjos dels més menuts, que també es podran dipositar a les bústies reials. I el 5 de gener, un cop més, els Reis arribaran en helicòpter a Bellavista (16.30 h) i Corró d'Avall (17 h), amb la cavalcada i el lliurament de cartes. A Llerona, la cavalcada arrencarà a les Antigues Escoles (18.30 h).

Comprar local

La regidora de Comerç, Mercats, Fires i Turisme, Sònia Tena, i la presidenta d'LF Comerç, Estel Armengol, fan una crida a comprar a les Franqueses aquestes festes, perquè el comerç franquesí "és sinònim de qualitat, bon servei i sostenibilitat". Del 2 de desembre al 6 de gener, amb les compres fetes a les botigues adherides a LF Comerç, es podrà participar en el sorteig d'una gran panera de Nadal.

Edicions locals