La caça de senglars passa a ser considerat un servei a la ciutadania a les Franqueses

Acord entre l'Ajuntament i la Societat de Caçadors de les Franqueses per controlar la població de senglars, que ha augmentat un 40% en dos anys

Societat

Acord entre l'Ajuntament i la Societat de Caçadors per controlar la població de senglars
Acord entre l'Ajuntament i la Societat de Caçadors per controlar la població de senglars

L'increment de la població de senglars al municipi a causa la manca de depredadors naturals, la disminució de la cacera i l'augment de la fertilitat pel creuament els darrers anys dels exemplars autòctons amb el porc vietnamita ha provocat que darrerament hagin augmentat els avisos i les denúncies per les incursions d'aquests animals en camps de conreu, jardins i carreteres, provocant accidents, i, fins i tot, atacs a persones. A més, el confinament també ha ajudat al senglar a ocupar espais molt propers als nuclis urbans i, per tant, hi hagi més incidents en les zones urbanes i periurbanes.

Davant d'això, l'Ajuntament ha formalitzat la relació amb la Societat de Caçadors de les Franqueses per tal de garantir el control dels senglars al municipi. Amb aquest conveni, l'activitat cinegètica de l'associació passa de ser considerada com a lúdica o esportiva a ser considerada com a un servei a la ciutadania.

Així, des d'aquest novembre, la Societat de Caçadors és la responsable de controlar els senglars i d'atendre els avisos derivats de les incursions d'aquest animal. Per tant, ha d'organitzar batudes o esperes nocturnes quan calgui, en coordinació amb l'Ajuntament i els agents rurals.

L'Ajuntament, al seu torn, fa una aportació econòmica a l'entitat cinegètica de 1.500 euros per adquirir armilles per als gossos, comunicadors GPS, per a despeses veterinàries i d'assegurances i per a activitats formatives o divulgatives. El conveni té l'origen en el Consell de la Pagesia, un dels sectors més afectats per les destrosses provocades pels senglars.

Edicions locals