Eva Martos i Oriol Ciurans guanyen Els 10 de les Franqueses

La cursa popular recapta 5.000 euros solidaris que s'enviaran a la Fundació Privada Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Esports

Eva Martos i Oriol Ciurans guanyen Els 10 de les Franqueses
Eva Martos i Oriol Ciurans guanyen Els 10 de les Franqueses | Ajuntament de les Franqueses

Eva Martos, del Running Mármoles La Torreta, i Oriol Ciurans, d'Entrenaments Ciurans, han guanyat la 10a edició de la cursa popular Els 10 de les Franqueses. La prova, que enguany s'ha convertit en el Memorial Pep Portet, també va servir per homenatjar a aquest membre d'A4elKm mort fa uns mesos.

Martos va guanyar amb un temps de 39 minuts i 52 segons, amb un marge de 27 segons amb la segona, Nídia Borget, de l'Atlètic Granollers. El podi es va completar amb el tercer lloc d'Ana Belén García, del Fisiogranollers, amb un registre de 43 minuts i 39 segons. Pel que fa a en homes, Oriol Ciurans va ser el més ràpid amb una marca de 34 minuts i 31 segons. De fet, el final va ser molt ajustat i Ciurans va arribar només nou segons abans que el segon, Luis Arias, del Club Triatló Montornes, i 25 del tercer, Pakito Pérez, del Fersix Team. 

La cursa popular va reunir 331 atletes, que suposa un lleu descens respecte a l'anterior edició quan es va arribar al mig miler de participants. Tot i això, l'organització de la prova atlètica va aconseguir recaptar 5.000 euros solidaris, que s'enviaran a la Fundació Privada Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per la investigació del càncer de ronyó. En deu edicions, la cursa popular ha aconseguit recaptar uns 60.000 euros solidaris. 

Per segon any, també es va celebrar la cursa infantil al passeig del Primer d'Octubre amb la participació de 118 infants, d'entre 3 i 13 anys.

Edicions locals