El futbol social d'Oleguer Presas a l'Ateneu La Tintorera

L'exjugador del Barça explica el projecte de l'Escola de Futbol La Caserna

Esports

El futbol social d'Oleguer Presas a l'Ateneu La Tintorera
El futbol social d'Oleguer Presas a l'Ateneu La Tintorera | Toni Torrillas / SomGranollers

Oleguer Presas, exjugador del FC Barcelona entre el 2001 i 2008, va apropar el futbol social que fomenta amb l'Escola de Futbol La Caserna, de Sabadell, a l'Ateneu Popular La Tintorera. L'activitat va tenir lloc diumenge amb l'exblaugrana, que va explicar l'experiència amb un projecte popular i autogestionat. 

L'Escola de Futbol La Caserna és un projecte que està obert a tots els infants d’edats entre els 4 i els 14 anys. L'entitat treballa els valors socials a través de la pràctica de l’esport, concretament del futbol, i està pensat com a un espai d’oci, de joc, però també de formació, de sensibilització i de reivindicació. 

Oleguer Presas, campió de la Lliga de Campions amb el Barça de Ronaldinho, ha col·laborat en la creació del projecte de La Caserna, que es va començar a finals del 2017. Aquesta entitat va néixer a l'edifici de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell, després que entitats i col·lectius de la ciutat vallesana li donessin vida i l’obrissin a la ciutadania després d’anys d’abandonament. El col·lectiu Escola Futbol La Caserna està format per totes les famílies dels infants que participen dels entrenaments, a més dels formadors, que també són pares i mares. A més, no participen en cap lliga federada. 

Edicions locals