De guanyar la Behobia, a voluntària a Els 10

Carmen Martín, d'A4elkm, guanya la cursa veterana de la mítica cursa basca

Esports

De guanyar la Behobia, a voluntària a Els 10
De guanyar la Behobia, a voluntària a Els 10 | Carmen Martín

Carmen Martín, atleta del club A4elKM de les Franqueses, va guanyar diumenge la cursa veterana, de 51 a 60 anys, de la mítica Behobia-Sant Sebastià. La corredora fa una dècada que participa en la cursa basca i per primer cop ha pogut celebrar una victòria. "Anava amb l'objectiu d'intentar lluitar pel podi, però ja només això és molt complicat. Quan em vaig veure que era campiona de la categoria no m'ho podia creure", explica Carmen Martín, que es mostra molt contenta de la fita esportiva. 

L'atleta, que el 2021 va guanyar el Campionat de Catalunya de marató, s'està entrenant per disputar la Marató de València el 4 de desembre amb l'objectiu de fer la seva millor marca personal, de 3 hores i 7 minuts. La Behobia estava dins del seu calendari de preparació com a test, i aquest li va sortir millor del que pensava després de completar els 20 km de la cursa, amb 1 hora, 22 minuts i 52 segons. "Vaig rebaixar la marca que vaig fer l'any passat en uns 50 segons. Estic molt contenta perquè enguany les condicions eren més complicades: feia molta calor, gens habitual", assenyala. 

Enguany era la primera edició que la franquesina participava en la categoria de 51 a 60 anys i era de les corredores més joves de la seva franja. Malauradament, l'organització no fa podi en aquesta categoria. "Però em van dir que m'enviarien el trofeu a casa", explica. 

Diumenge serà voluntària

L'atleta d'A4elKM de les Franqueses es traurà les sabatilles esportives diumenge per fer de voluntària de la Cursa Popular Els 10 de les Franqueses, que organitza el seu club. Enguany se celebra l'11a edició i novament serà solidària amb la lluita contra el càncer de ronyó, i dissabte es faran les curses infantils. Com a novetat, la cursa afegeix el cognom de Memorial Pep Portet, que va ser corredor d'A4elKM molts anys.

Diumenge, la previsió és que participin uns 300 corredors, la qual cosa suposa una davallada d'unes 200 persones respecte a l'edició passada. 

Edicions locals