Els 10 de les Franqueses preveu diumenge prop de 300 participants

A partir d'aquesta edició la cursa afegeix el nom de Memorial Pep Portet, en record d'un membre d'A4elkm

Esports

Els 10 de les Franqueses preveu diumenge prop de 300 participants
Els 10 de les Franqueses preveu diumenge prop de 300 participants | Ajuntament de les Franqueses

El Club d'Atletisme A4el Km ja té a punt una nova edició de la cursa popular Els 10 de les Franqueses, que se celebrarà diumenge amb prop de 300 participants. La sortida tindrà lloc a partir de les 10 h amb sortida a la Zona Esportiva Municipal de Corró d'Avall i els beneficis es destinaran, novament, a la investigació del càncer de ronyó de la Fundació Privada Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. La cursa ja ha generat gairebé 55.000 euros de donatius sumant totes les edicions.

L'edició d'enguany comptarà amb una participació inferior a la d'altres anys però, tal i com han comentat els responsables de la cursa durant la presentació, és un efecte que s'està produint arreu. S'esperen poc més de 300 inscrits. En aquest sentit durant la presentació de dimecres, l'alcalde, Francesc Colomé, ha comentat que en el cas d'aquesta cita esportiva "les petites coses són una gran inversió" en referència, sobretot, al vessant més solidari. S'espera superar els 60.000 euros en donatiu durant aquesta edició. Una de les novetats és que des d'enguany Els 10 de les Franqueses incorporen al seu nom Memorial Pep Portet, en record d'un membre d'A4elkm.

Recollida de dorsal

El dorsal es recollirà el mateix dia de la cursa de les 8.30 a les 9.30 h. El recorregut s'inicia i finalitza al Complex Esportiu Municipal i recorrerà la carretera de Ribes, arribarà a Llerona, un tram de la Via Europa al polígon del Pla de Llerona, recorrerà el Parc del Falgar i la Verneda i també part del camí Antic de Vic. 

Cursa infantil

Per segon any consecutiu també se celebra la versió mini de la cursa. Serà el 19 de novembre amb sortida a la plaça de l'Ajuntament a partir de les 17 h. Les categories i els recorreguts són:

  • 3 i 4 anys, 200 m amb sortida a les 17 h
  • 5 i 6 anys, 400 m amb sortida a les 17.15 h
  • 7 i 8 anys, 500 m amb sortida a les 17.30 h
  • 9 a 11 anys, 800 m amb sortida a les 17.45 h

El preu de la inscripció solidària és d'1 euro. La recollida dels dorsals i el pagament es poden fer el mateix dia de la cursa a partir de les 16 h.

Escola Municipal d'Atletisme

Durant la presentació, s'ha confirmat la creació de l'Escola Municipal d'Atletisme de les Franqueses. La primera acció d'aquesta nova escola serà una jornada de portes obertes els dies 1 i 13 de desembre a l'Escola Joan Sanpera.

Edicions locals