Santiago Catrofe i Mesulu Berhe guanyen El Tast de la Mitja 2022 amb rècord

Prop d'un miler de corredors participen en la cursa vallesana de l'AE La Mitja

Esports

Santiago Catrofe i Mesulu Berhe guanyen El Tast de la Mitja 2022 amb rècord
Santiago Catrofe i Mesulu Berhe guanyen El Tast de la Mitja 2022 amb rècord | El Tast

Santiago Catrofe, del Playas Castellón, i l'etíop Mesulu Berhe han guanyat El Tast de la Mitja del 2022, amb el rècord de la prova. Catrofe s'ha imposat amb un temps de 28 minuts i 17 segons, mentre que Berhe ha estat la gran dominadora de la categoria femenina amb un registre de 31 minuts i 54 segons. Hi havia prop de 1.500 participants, però han acabat la prova un miler de corredors en el circuit amb sortida i arribada a Canovelles.

L'uruguaià Catrofe, establert a terres gironines, ha arribat a la línia de meta ajustat amb Ilias Fifa i l'etíop Haftamu Abadi, que han estat segon i tercer respectivament. El guanyador ha superat els rivals amb un marge de quatre i cinc segons, respectivament, i el corredor ho ha celebrat efusivament. De fet, s'ha fet una cursa molt ràpida amb quatre atletes que han superat el rècord de la prova, que va establir l'any passat l'olímpic Ayad Lamdassem amb un temps de 29 minuts i 22 segons. Ara el nou rècord queda en els 28 minuts i 17 segons de Catrofe, que enguany ha signat una gran temporada amb el subcampionat dels 5.000 metres dels Jocs Sud-americans del 2022.

En la categoria femenina també s'ha rebaixat el rècord de la prova que va fer l'any passat Likina Amebaw, amb 32 minuts i 20 segons. L'etíop Mesulu Berge ha estat la clara guanyadora amb un marge d'1 minut i 11 segons amb la segona, Soukaina Atanane, del Marroc. El podi s'ha completat amb la catalana Douae Oubokir, que era una de les favorites. Meselu és la subcampiona del món sub-20 dels 3.000 metres i ara estableix el nou rècord de la prova vallesana amb 31 minuts i 54 segons. 

Satisfacció a l'AE La Mitja

"Estem molt contents pels temps que s'han fet a la cursa perquè en homes hi ha quatre corredors que han baixat dels 29 minuts i s'ha aconseguit el rècord amb Catrofe, que està en un gran nivell de forma i ha sabut posar en escena una millor estratègia. També cal remarcar les dones, perquè també tenim nou rècord per sota dels 32 minuts i és molt important", explica un dels responsables de la cursa, Joan Villuendas, que afegeix que "s'ha demostrat que el circuit és molt ràpid".

Pel que fa a la participació, l'organització és conscient que era un cap de setmana "amb el pont de Tots Sants i els campionats de Catalunya de cros, que podia fer baixar el nombre de participants. Tot i això, estem contents perquè d'inscrits són prop de 1.500 i finalment, de participants poc més d'un miler". L'AE La Mitja, segons un estudi fet amb el nombre de participants, hi havia prop de 300 que eren només de la capital vallesana. "Això vol dir que els plans per fer La Mitja funcionen", deia Villuendas, que preveu una xifra molt superior amb La Mitja, el febrer del 2023. "A La Mitja jo crec que podrem arribar als 7.000 participants i, fins i tot, superar amb prop de 8.000. Encara queden molts mesos però anem pel bon camí. Això sí, queden ja lluny aquelles edicions on hi havia prop de 15.000 corredors... amb 7.000 estaríem contents", explica el responsable.  

 

Edicions locals