El Tast de La Mitja preveu més de 1.500 participants

Santi Catrofe i Douae Ouboukir, guanyadors del Cros Internacional de Granollers, són favorits per la victòria

Esports

| Xavier Solanas / SomGranollers

El Tast de la Mitja aplegarà dissabte més de 1.500 participants, que suposa un registre lleument superior al de l'any passat. La cursa popular, que organitza l'AE La Mitja, preveia prop de 2.000 inscrits, però la coincidència amb el Campionat de Catalunya de cros ha fet baixar la previsió. 

Tot i això, l'elit masculina d'El Tast tornarà a tenir entre els seus favorits als atletes africans. El participant amb una millor marca personal en 10 km és Joussef Ben Hadi, del Marroc, amb 28 minuts; seguit de dos etíops, Worknheh Fikre (28'56'') i Haftamu Abadi (28'43''). També hi ha un atleta destacat asiàtic, Tariq Ahmed, de l'Aràbia Saudí, amb 28'26''. D'entre els participants estatals, destaca Santiago Catrofe (29'15''), que té el rècord català en 5 km (13'39'') i va guanyar el Cros Internacional de Granollers el 2021, Carles Montllor, Ilias Fifa i el vallesà Artur Bossy.

D'entre l'elit femenina, destaca la catalana Douae Ouboukir, que ha estat campiona catalana del cros curt, guanyadora del Cros Internacional de Granollers el 2021 i té una millor marca en 10 km de 33 minuts i 39 segons. També opten a la victòria quatre africanes més amb les etíops Meselu Berge i Tigst Getnet, i les marroquines Siham hilali i Soukaina Atanane. 

Circuit de 10 quilòmetres

La sortida i l'arribada de la cursa serà just davant de la seu de l'empresa KH-7, a Canovelles. "El recorregut és el mateix que el de l'any passat, però s'ha escurçat la recta que arriba fins a les Franqueses per una cursa ciclista. Crec que serà molt millor perquè així és més pla", assenyala Villuendas, qui augura que a l'edició del 2023 "es tornarà a sortir de la Garriga i així farem novament la baixada però fins a Canovelles".

Els dorsals es poden recollir divendres a les pistes d'atletisme municipal.  

Edicions locals