'Gnoma', una nova mirada als espectacles familiars

Una premiada peça de la companyia Pea Green Boat que també té vida com a llibre il·lustrat

Cultura

Emília Esteban Langstaff és manipuladora i codirectora de la companyia Pea Green Boat
Emília Esteban Langstaff és manipuladora i codirectora de la companyia Pea Green Boat

Emília Esteban Langstaff i Eduard Blanch Barbany són els creadors de la companyia Pea Green Boat, “amb un peu als escenaris i l’altre al món de la literatura infantil”. Plegats creen i produeixen espectacles de titelles –construïts per ells mateixos– i, alhora, els converteixen també en àlbums il·lustrats mitjançant la fotografia.

Aquest és el cas de Gnoma, l’elogiat espectacle de titelles –recomanat a partir de 3 anys– que dissabte (18 h) es representarà al Casal Cultural de Corró d'Avall, en el marc del Cicle d'Espectacles Infantils i Familiars. La versió escrita ja va per a la tercera edició i ha tingut traducció a França, mereixedora d’un premi literari.

La gnoma Gwendolyn i la seva amiga, l’ocell Matilda, han construït una casa per viure juntes. N'estan molt il·lusionades, però a poc a poc s'adonen que això no és tan senzill. Aquest és el punt de partença argumental d’una història sobre l’amistat, el repte de la convivència i la resolució de conflictes, les diferències i l'acceptació dels altres, amb una mirada diferent sobre l’estructura familiar.

A més per la manera com està concebuda l’original escenografia, Gnoma també aporta una consideració sobre l’ecologia o l’arquitectura orgànica en harmonia amb l’entorn. La música, que adapta temes tradicionals irlandesos, posa la cirereta a una proposta que obre nous camins en el llenguatge dels espectacles familiars.  

Edicions locals