La companyia Milnotes desperta al dimoni Bael en una nova edició del túnel del terror

'La maldición de Bael' inclourà 'sessions extrem' per als més agosarats i els amants de les emocions fortes a Corró d'Amunt

Cultura

La presentació de 'La maldición de Bael' a Corró d'Amunt va tenir un convidat del tot inesperat
La presentació de 'La maldición de Bael' a Corró d'Amunt va tenir un convidat del tot inesperat | C. R.

La companyia Milnotes no és supersticiosa. Aquest fet, afegit a l’èxit obtingut l’any passat per La venganza de tía Toña –que va atreure més de 2.500 espectadors a les Antigues Escoles de Corró d’Amunt– els ha portat a reincidir amb una continuació d’aquella atracció, talment com si es tractés de la seqüela d’una pel·lícula de Hollywood. Un túnel del terror interactiu que serà el número 13 en la seva trajectòria.

En realitat la iniciativa parteix de l'U. S. Corró d’Amunt, que per segon any consecutiu ha trobat en aquesta fórmula un mitjà idoni per finançar-se durant tot l’any. Com assenyala David Garrido, vicepresident de l’entitat, “si no fos per aquest espectacle el més probable és que no hi hauria futbol al poble”. Un any més, el club ha traslladat la responsabilitat de l’organització a Milnotes, que abans de l’estiu ja es van posar a treballar en un “superprojecte” que implica a 26 actors i actrius, un equip amb una desena de tècnics i més de 30 patrocinadors.

El terror portat a l'extrem

L’any passat l’equip de Milnotes va sondejar l’opinió dels espectadors i una part d’aquests en feien una valoració positiva alhora que demanaven passar “més por”. Aquesta demanda ha estat recollida i després de donar-hi moltes voltes la companyia ha volgut oferir enguany “un dos per un”.

De 19 i fins a les 22.30 h es faran les sessions convencionals, on es mantindrà la interactivitat per part del públic, i a partir de les 22.45 h i fins a la 1 de la matinada l’espectacle oferirà els passis Extrem “pels més atrevits, per aquells que busquen més canya”, en els quals “pujarem una mica la potència de la por”, explica Joan Garrido, director de la companyia. ”Uns actors especialitzats es prendran la llicència de tocar als espectadors i anar una mica més enllà”. Per afegir una mica més de por al cos, Garrido alerta que en aquest cas “les entrades seran especials i tothom entrarà sota la seva responsabilitat”.

La maldición de Bael es podrà veure els dies 29, 30 i 31 d’octubre i el 4 i 5 de novembre. Les entrades anticipades ja es poden adquirir a través del web. Com a novetat, enguany s’ha recuperat la botifarrada popular dels inicis, en un espai on “succeiran coses contínuament” i que permetrà sopar, beure i després anar a patir dins el túnel.

La maledicció mexicana continua

Si bé La venganza de tía Toña s'inspirava en una llegenda del folklore mexicà, en aquesta ocasió el guionista Dani Bernabé ha creat un argument totalment nou. La maldición de Bael s’ubica a la mateixa localització, l’hacienda mexicana de Santa Bárbara, ara maleïda i transformada escenogràficament per la mà de Thommy Tayco en “una porta a l’infern”.

L’espectacle reprèn algun dels seus personatges –com la xerraire Emiliana– i en presenta de nous, començant pel mateix dimoni Bael, convertit en el protagonista absolut. Però caldrà assistir a l’espectacle per veure quins d’ells sobreviuen.

Edicions locals