El Consell del Poble de Corró d'Amunt celebra el 25è aniversari

Un debat sobre participació aplega gairebé tots els presidents que ha tingut aquest òrgan consultiu veïnal

Societat, Política

Festa d'aniversari del Consell de Poble de Corró d'Amunt, dissabte
Festa d'aniversari del Consell de Poble de Corró d'Amunt, dissabte

El Consell del Poble de Corró d’Amunt va celebrar dissabte el seu 25è aniversari amb un acte que va aplegar gairebé totes les persones que han estat al capdavant d’aquest òrgan participatiu durant l’últim quart de segle. Amb el títol 25 anys de Consell del Poble, una eina de participació, el catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Girona Quim Brugué va dur a debat el significat d’una eina com aquesta que ha servit per implicar els veïns i veïnes en la presa de decisions, però també per crear xarxa i cohesió a Corró d’Amunt.

En el debat van participar-hi Maria Àngels Pou, Andreu Montañès, Esteve Ribalta, Martí Rosàs, Rafael Bernabé i Ferran Jiménez, que van explicar algunes anècdotes, com quan repartien les convocatòries casa per casa quan estaven al capdavant del Consell del Poble i encara no havíem entrat en una era tan tecnològica com fins ara.

Els exresponsables del Consell també apuntaven que les convocatòries del Consell del Poble apleguen més veïns quan hi ha un tema destacat a l’ordre del dia, a diferència dels seus inicis, quan l’afluència de participació era constant. Aquesta dada, segons Brugué, és molt positiva, perquè els veïns han donat per resoltes moltes preocupacions i assolits molts objectius.

L’actual president, Jordi Ganduxé, agraïa la feina feta per totes les persones que hi han participat i destacava que aquest òrgan de participació "ha permès portar a debat les preocupacions del veïnat del poble", fet que és l'objectiu del Consell: "que la ciutadania s’impliqui en la presa de decisions que ens afecten com a col·lectiu".

L’alcalde, Francesc Colomé, destacava la importància d’impulsar eines de participació des de les administracions, sobretot des dels ajuntaments, que és l'administració més propera als veïns. De fet, en aquests moments s’està portant a terme un estudi sobre els òrgans de participació actuals amb la finalitat de detectar si cal modificar els existents o crear-ne de nous.

L’acte de dissabte també va comptar amb l’actuació dels Cantaires de Corró d’Amunt. Al llarg de tot l'any es podrà visitar al mateix edifici del Consell del Poble una exposició amb les principals actuacions que s’han dut a terme a iniciativa d’aquest òrgan.

Edicions locals