El granollerí Manel Balcells, nou conseller de Salut

Balcells va ser regidor a la ciutat entre 1995 i 2001, on va ser primer tinent d'alcalde

Política

Manel Balcells
Manel Balcells

L'exregidor de Granollers Manel Balcells serà el nou conseller de Salut en substitució de Josep Maria Argimon. Així ho ha comunicat el president Aragonès aquest diumenge a la tarda, després d'un cap de setmana intens políticament en què Junts ha fet efectiva la seva sortida del Govern.

Balcells, de 64 anys, és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UAB, especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i en Medicina de l'Educació Física i l'Esport. Es va especialitzar a la Universitat de Montpeller en Biologia i Medicina de l'Esport. Va estudiar Gestió Sanitària a l'Escola d'Alta Direcció i Administració.

Ha estat membre de diverses societats científiques i acadèmiques, i també va ser director mèdic de l'Hospital General de Granollers fins al 2003. Durant més de 10 anys va ser l’impulsor de les Jornades de Medicina i Esport que se celebraven a Granollers. Fins ara ha estat director del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya.

Trajectòria política

Històric militant d'ERC, va ser regidor de l'Ajuntament de Granollers entre 1995 i 2001, on va ser primer tinent d'alcalde responsable de Salut i Benestar Social. També va ser director d'estratègia i coordinació del Departament de Salut i secretari d'estratègia i coordinació des del febrer del 2006.

Durant el breu període d'abril a maig de 2006 va ser conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat, en representació d'ERC al govern de Pasqual Maragall. Entre 2006 i 2011 va ser president de la comissió executiva del Patronat de Biocat.

 


 

Edicions locals