L'atur creix a Granollers i les Franqueses i baixa al Vallès Oriental

La taxa d'atur oscil·la entre el 10,5% de Granollers i la comarca i l'11,1% de les Franqueses

Economia

L'atur creix a Granollers i les Franqueses i baixa al Vallès Oriental
L'atur creix a Granollers i les Franqueses i baixa al Vallès Oriental

Després d'un lleuger increment durant els mesos d'estiu, l'atur ha baixat a la comarca durant el mes de setembre. Ho ha fet en 122 persones (-0,6%), de manera que la xifra de desocupats registrats a les Oficines de Treball de la Generalitat és de 20.021 persones. L'any passat, per aquestes dates, l'atur superava les 22.000 persones al Vallès Oriental. Actualment, la taxa d'atur és del 10,5%.

Segons l'Observatori Centre d'Estudis del Consell Comarcal, la dada és rellevant perquè habitualment l'atur al setembre acostuma a pujar, ja que moltes persones s'hi apunten per iniciar una recerca de feina o millorar la que ja tenen de cara a la nova temporada.

Per municipis, Granollers va tancar el setembre amb 3.240 persones aturades, 23 més que el mes anterior (+0,7%). Ara hi ha 215 persones desocupades menys que fa un any (-6,2%), i la taxa d'atur a la ciutat és del 10,8%.

I les Franqueses va tancar el mes amb 1.008 persones aturades, 21 més que a l'agost (+2,1%). Respecte al setembre de l'any passat, ara hi ha 63 persones aturades menys (-5,9%), i la taxa d'atur al municipi és de l'11,1%.

Edicions locals