L'Ajuntament refà l'expedient per tornar a adjudicar la urbanització del Sector N

Després de la renúncia d'Abolafio i de l'aixecament de la suspensió de la urbanització, el consistori licitarà de nou el projecte amb preus actualitzats

Societat

La nova adjudicació del contracte es farà per uns 17 milions d'euros
La nova adjudicació del contracte es farà per uns 17 milions d'euros

El ple de l’Ajuntament va aprovar dijous, amb els vots a favor de JxLF, PSC i Cs i els vots contraris de la resta de grups l’expedient de contractació de les obres d’urbanització del sector N, a tocar de la carretera de Cardedeu, condicionant l’adjudicació a l’aprovació definitiva del projecte. Aquesta urbanització tindrà un cost de 17.732.951 euros (IVA inclòs).

Els treballs ja s'havien adjudicat anteriorment dues vegades. Una el 2007, tot i que una sentència judicial va paralitzar l'obra poc després perquè la urbanització afectava el terme de la Roca del Vallès. El 2018 l’obra es va adjudicar de nou a la UTE formada per Abolafio Construccions i Cobra Instal·lacions i Serveis per 8,3 milions. Posteriorment, es van suspendre les obres arran d’una interlocutòria que obligava a paralitzar-les mentre no es resolia un contenciós administratiu presentat per tres de les empreses ja existents.

Un cop resolts aquests entrebancs, quan la UTE adjudicatària havia de reprendre la urbanització, Abolafio va renunciar a l’obra i va presentar concurs de creditors. Això, i l’augment de preus dels materials, ha obligat l’Ajuntament a refer el plec de clàusules administratives i tècniques que han de regir la licitació del projecte, amb els preus actualitzats als estàndards actuals –al voltant d’un 25% superiors als de fa cinc anys–.

IEC i Cs lamentaven que aquest increment de preus repercutirà en les quotes que han de pagar els propietaris de les parcel·les per la urbanització, i també IEC i Sal-CUP criticaven el desenvolupament d’aquest nou polígon, que “acabarà sent una gran plataforma logística amb més trànsit de camions i contaminació”. “En cinc anys s’han de revisar els projectes, però no només pel que fa als preus, sinó també en matèria d’energia i contaminació”, deia Eva Navarrete, de Sal-CUP.

Edicions locals