La Fira de Nadal de les Franqueses tornarà a tenir una pista de patinatge

L'Ajuntament licita per 19.360 euros el contracte de subministrament de la pista, que estarà oberta del 16 al 31 de desembre

Societat

La Fira de Nadal de les Franqueses tornarà a tenir una pista de patinatge
La Fira de Nadal de les Franqueses tornarà a tenir una pista de patinatge

Les Franqueses comptarà, les pròximes festes de Nadal, amb una pista lúdica de patinatge, una activitat que ja s'ha dut a terme en edicions anteriors i que enguany estarà disponible del 16 al 31 de desembre. L'Ajuntament ha licitat el contracte de subministrament de la pista per 19.360 euros (IVA inclòs), amb possibilitat d'ampliar el contracte durant tres anys més.

Segons la licitació, la pista –de 20 metres de llarg x 10 d'ample– ha de ser de plaques de polietilè d'alta densitat autolubricades. També ha de tenir un metre d'altura i passamans ergonòmics, així com una porta d'accés a la pista que es pugui obrir i tancar per evitar accidents.

La instal·lació també haurà de subministrar més d'un centenar de parells de patins, lleixes per desar-los i peücs de polipropilè perquè els adults puguin entrar a la pista per acompanyar als més petits. També hi haurà d'haver un espai de 50 metres quadrats de gespa artificial amb bancs per canviar-se el calçat, així com una màquina automàtica de neteja de terres, entre d'altres.

Crítiques a la proposta

El ple de dijous va establir –amb els únics vots favorables de l'equip de govern (JxLF i PSC)– un preu públic de 2 euros per les entrades a la pista de patinatge. Des d'IEC, la regidora Imma Ortega indicava que "no té sentit fomentar el consum responsable i al costat tenir una proposta lúdica que no és sostenible energèticament".

Paco Domínguez, de Cs, criticava l'elevat cost de la pista –uns 15.000 euros–, uns diners que "es podrien destinar a un pla de xoc per ajudar el comerç local a afrontar els increments dels preus de la llum i el gas", i Dolors Amaro, regidora no adscrita, demanava entrades gratuïtes per a les famílies més vulnerables.

La regidora de Fires i Mercats, Sònia Tena, defensava que la pista és una activitat "per atraure públic a la fira i promocionar els artesans que hi participen", i destacava la vinculació de la pista i la fira amb el comerç local, que podrà donar entrades gratuïtament als seus clients a partir d'un mínim de compra.

Edicions locals