Els abonaments del TransGran, rebaixats un 30% fins a final d'any

Tots els grups municipals coincideixen en la necessitat d'augmentar la freqüència dels busos i millorar la qualitat del servei

Societat

Els abonaments del TransGran, rebaixats un 30% fins a final d'any
Els abonaments del TransGran, rebaixats un 30% fins a final d'any

El ple de l’Ajuntament va ratificar dijous, amb els vots de tots els grups excepte Sal-CUP, que va abstenir-se, la reducció d’un 30% del preu dels abonaments de transport i títols multiviatges acordada per la comissió del TransGran, formada pels ajuntaments de Granollers, Canovelles i la Roca, l’operador Sagalés, l’ATM i l’AMTU.

La mesura té validesa entre l'1 de setembre i el 31 de desembre de 2022, d’acord amb la legislació estatal que preveu mesures extraordinàries de suport a les famílies i per al foment del transport públic. En paral·lel, l’Ajuntament ha fet una reserva de crèdit de 4.000 euros per suplementar els ajuts del Ministeri de Transports en cas que l’Estat no cobreixi tot el cost de la reducció acordada.

Rafa Bernabé (IEC) va criticar que el cap de setmana no hi hagi un autobús intern a les Franqueses i que a l’agost no hi hagi servei. “Cal promocionar el transport públic, i per fer-ho cal que arribi a l’hora i a tot arreu”. També Ciutadans va lamentar la inexistència del servei a l’estiu, i Eva Navarrete (Sal-CUP) reclamava un estudi seriós de les necessitats de mobilitat dels veïns del municipi, i que l’R3 tingui la mateixa freqüència de pas a les Franqueses que els municipis veïns. Finalment, la regidora no adscrita Dolors Amaro reclamava “més qualitat” en el transport col·lectiu. L’alcalde, Francesc Colomé, es comprometia a continuar treballant per millorar el servei.

Edicions locals