La quarta dosi de la vacuna contra la Covid arriba als majors de 80 anys

Aquesta dosi de record, actualitzada per fer front a la variant òmicron, pot administrar-se en paral·lel a la vacuna de la grip

Societat

La campanya de vacunació, aquest divendres al geriàtric Adolfo Montañá
La campanya de vacunació, aquest divendres al geriàtric Adolfo Montañá

Des de dilluns s'està duent a terme la campanya de vacunació de la quarta dosi contra la Covid a les persones que viuen en residències i les majors de 80 anys. A més, també s'administra als professionals de la salut i d'atenció a la gent gran. Aquesta dosi, considerada de record, està actualitzada per fer front a les variants actuals d'òmicron. El procés coincideix també amb la vacunació contra la grip, que enguany ha començat unes setmanes abans del que és habitual també amb les persones més grans. Les primeres vacunes que s'administren són d'alta càrrega, és a dir, estan reforçades perquè proporcionin protecció durant tot l'hivern.

En aquest procés de vacunació, aquest divendres ha estat el torn del geriàtric Adolfo Montañá, on hi ha 52 residents. Celia López, la infermera referent de la vacunació al territori, destacava la importància d'administrar aquestes dosis de record per "prevenir de nous contagis", especialment després de la pandèmia. "Ara com ara, el millor tractament que tenim és la vacunació", deia López.

Per la seva banda, la sotsdirectora del coneixement i dependència de l'Hospital, Eva Martín, agraïa el desplegament del Servei Català de la Salut per fer possible la vacunació i desitjava que "si hi ha algun repunt sigui el més lleuger possible, i que això ajudi al benestar de les 52 persones que viuen a la nostra residència".

Més de 23.000 vacunes

La vacunació contra la Covid va començar el desembre de 2020 i des d'aleshores s'han aplicat dues dosis i una tercera de record. Ara, el Departament de Salut ha activat aquesta quarta dosi, actualitzada per fer front a l'òmicron, la variant que actualment té més incidència. Tot i això, després de dos anys de pandèmia, aquesta és una campanya de vacunació molt més tranquil·la, ja normalitzada, perquè actualment ja hi ha una immunitat col·lectiva aportada per les vacunes i l'adquirida per haver passat la malaltia.

Després de garantir la protecció als col·lectius més vulnerables –al Vallès Oriental viuen en residències poc més de 5.500 persones, mentre que són gairebé 22.800 les que tenen més de 80 anys–, Salut ampliarà la vacunació als majors de 60 anys i altres col·lectius de risc. Així, al voltant del 10 d'octubre s'obrirà l'administració de la quarta dosi a aquesta franja d'edat. Les persones cridades a la vacunació seran informades dels terminis per demanar dia i hora al centre de referència a través dels canals habituals, com La Meva Salut o el CAP. Aquestes persones podran indicar si volen rebre la vacuna contra la Covid, de la grip, o bé totes dues alhora.

 

Edicions locals