L'escola Joan Sanpera rep un guardó europeu a l'ensenyament innovador

La Unió Europea reconeix el projecte Take the E-train, desenvolupat dins el programa Erasmus+ per escoles de diversos països

Societat

Una sessió al Joan Sanpera durant el desenvolupament del projecte
Una sessió al Joan Sanpera durant el desenvolupament del projecte

L'Escola Joan Sanpera i Torras ha rebut el premi European Innovate Teaching Award, que distingeix els millors projectes desenvolupats dins el programa Erasmus +. El projecte de l'escola franquesina ha estat guardonat dins la categoria d'educació primària, juntament amb 98 projectes més de tot Europa. Aquests premis reconeixen les pràctiques d'excel·lència educativa i la feina dels equips docents i dels centres educatius europeus.

El projecte premiat du per nom Take the E-train. Va ser desenvolupat en el període 2017-2019 i liderat per l'escola Joan Sanpera. Durant el projecte, escoles de Polònia, Itàlia, Lituània, Grècia i Eslovàquia van treballar conjuntament amb l'Associació Via Oberta sobre la mobilitat en tren. El projecte va culminar amb l'elaboració conjunta d'una maqueta de tren.

A través d'aquest mitjà de transport i el seu entorn, les escoles participants van treballar de manera cooperativa i van utilitzar l'anglès com a llengua vehicular. També van abordar la filosofia ecologista, la diversitat d'altres sistemes educatius i, sobretot, el sentiment de pertànyer a Europa.

A més d'aquesta distinció, l'escola Joan Sanpera ha rebut l'acreditació Erasmus+, que li permetrà desenvolupar una nova iniciativa. Du per títol Ready for the future, i mobilitzarà alumnes i professors per treballar i conèixer experiències d'implementació del model pedagògic STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) a les escoles europees.

Edicions locals