Cs proposa crear refugis climàtics combinant la plantació d'arbrat amb la refrigeració d'equipaments

Per al grup municipal, més de la meitat dels parcs infantils de les Franqueses pateixen una "insolació elevada que cal mitigar de formar urgent"

Política

Amador Doncel i Paco Domínguez, els dos regidors de Cs a les Franqueses
Amador Doncel i Paco Domínguez, els dos regidors de Cs a les Franqueses

El grup municipal de Ciutadans ha proposat la creació de refugis climàtics combinant la plantació d'arbrat amb la refrigeració d'equipaments. La proposta es votarà dijous en el ple municipal de setembre. "Cada vegada són més freqüents les onades de calor que patim", diu el portaveu del grup, Amador Doncel. "Per això hem de començar a transformar el municipi per adaptar-lo a la realitat del canvi climàtic, els seus efectes i riscos en els espais urbans d’ús públic".

El grup fonamenta la proposta en dades concretes que justifiquen la necessitat d'adoptar aquestes mesures, com el fet que "el 78% dels parcs de lleure infantil de les Franqueses tenen un nivell d'insolació alt o mig alt, sobretot per la manca d'arbrat, i això en provoca la infrautilització a l'estiu", assenyala.

Per això Ciutadans proposa "la plantació de massa boscosa en un número coincident amb els naixements anuals a partir de 2022 i concentrar-la preferentment en parcs infantils i escoles". A més, el grup també aposta per estudiar quins equipaments municipals podrien utilitzar-se com a refugi climàtic, de manera que les persones més vulnerables a les onades de calor hi puguin romandre les hores de més intensitat.

"Creiem que n'hi ha prou amb un espai climatitzat a 26 graus, però també caldria una correcta utilització dels recursos hídrics, amb més fonts o la instal·lació de nebulitzadors d'aigua en diversos punts de la població", diu Doncel.

Edicions locals