Segona edició dels tallers afectivosexuals a les escoles de les Franqueses

Aquest curs, el projecte s'amplia a l'alumnat de primer d'ESO dels dos instituts del municipi, Lauro i El Til·ler

Societat

Segona edició dels tallers afectivosexuals a les escoles de les Franqueses
Segona edició dels tallers afectivosexuals a les escoles de les Franqueses

Durant el mes d'octubre, l'alumnat del cicle superior d'educació primària de les cinc escoles de les Franqueses participarà en les sessions d'educació afectivosexual organitzades per l'Ajuntament a través del Servei Municipal d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Aquest curs s'avança la programació dels tallers per afavorir el treball conceptual a les aules i també s'impartiran a l'alumnat de primer d'ESO dels dos instituts del municipi.

L'activitat consisteix en una xerrada-taller sobre sexualitat i afectivitat a càrrec de professionals especialitzades en sexualitat, en comunicació i en gènere.

L'objectiu de l'activitat és fomentar el coneixement de la sexualitat com a eina principal per a la prevenció i per a l'abordatge del sexisme des de la perspectiva de gènere. Així, en aquest taller s'aprofundeix en l'anatomia íntima i genital a través de l'expressió creativa, assenyalant l'autoexploració com a font de plaer i descoberta. A més, també potencia l'adquisició d'habilitats per expressar els límits i els desitjos i evitar així experiències sexuals insegures o no desitjades.

Dilluns 19 de setembre (18 h), via Zoom, es farà una sessió informativa per tal que les famílies de l'alumnat del cicle superior d'educació primària i de primer d'ESO puguin conèixer en profunditat el projecte i resoldre els dubtes que puguin sorgir. Les persones interessades a participar-hi es poden inscriure enviant un correu a siad@lesfranqueses.cat.

Edicions locals