Sumcab equipa amb cablejat tècnic el principal complex industrial del Marroc

La firma, fundada a les Franqueses el 1998, dissenya, fabrica i subministra cablejat especial per a la indústria; té 180 treballadors i l'any passat va facturar 70 milions d'euros

Economia

L'empresa té la seu central al polígon Pla de Llerona
L'empresa té la seu central al polígon Pla de Llerona

L'empresa Sumcab, situada al polígon Pla de Llerona i especialista en el disseny, la producció i el subministrament de cables industrials, ha expandit la seva presència al Marroc amb la instal·lació del seu cablejat tècnic al complex de Jorf Lasfar. Es tracta del primer parc industrial del país, amb 500 hectàrees destinades a indústries com la química i la metal·lúrgia. Sumcab ha equipat diverses instal·lacions del complex, com les plantes químiques i la dessalinitzadora.

Per a aquest projecte d'expansió al mercat marroquí, la firma franquesina ha comptat amb el suport d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat, mitjançant l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Casablanca.

El complex de Jorf Lasfar integra el segon port comercial més important del Marroc, des d'on s'exporta roca fosfatada i productes químics com sofre pur, amoníac i àcid sulfúric. Concretament, Sumcab ha fabricat uns sistemes de cablejat especials de control i instrumentació per a les plantes químiques i la dessalinitzadora.

L'empresa produeix un cablejat especial i treballa amb els seus clients els processos que van des de l'enginyeria fins a l'abastiment dels cables, que poden tenir aplicacions com la instrumentació, el control, la comunicació o la mitjana tensió en projectes de robòtica industrial.

Amb els resultats aconseguits aquest any, Sumcab aposta per "ampliar encara més la xarxa de contactes al Marroc i consolidar així la posició de l'empresa com a fabricant de cables de referència en els projectes locals", diu Carme Carrasco, responsable d'exportacions de la companyia.

Sumcab Specialcable Group es va fundar el 1998 a les Franqueses, on té la seu principal, i compta amb una fàbrica a Sant Pol de Mar. El grup té un total de 180 treballadors, i l'any passat va facturar 70 milions d'euros, el 20% dels quals en vendes a l'exterior. A banda del Marroc, l'empresa està iniciant l'expansió a Mèxic i té presència a Itàlia i l'Europa oriental.

Edicions locals