La fira d'atraccions torna al nucli urbà de Corró d'Avall amb limitacions d'horaris i decibels

Ajuntament, veïns i firaires acorden mesures per minimitzar les molèsties que la fira causava durant els dies de festa major

Societat

La fira d'atraccions torna al nucli urbà de Corró d'Avall amb limitacions d'horaris i decibels
La fira d'atraccions torna al nucli urbà de Corró d'Avall amb limitacions d'horaris i decibels

Després de dos anys sense fira d'atraccions a Corró d'Avall –el 2020 per la pandèmia i el 2021 per la falta d'entesa entre veïns, Ajuntament i firaires per consensuar l'emplaçament–, aquest setembre torna la fira d'atraccions al centre urbà coincidint amb la festa major. Així, com els anys anteriors, els quatre dies de festa major hi haurà instal·lades tres parades d'alimentació i una quinzena d'atraccions al tram de la carretera de Ribes comprès entre el carrer de l'Alba i la plaça Gaudí.

La regidora d'Activitats, Sònia Tena, assegura que la decisió de recuperar la fira en aquest espai s'ha pres de manera "consensuada" entre l'Ajuntament, els firaires i els veïns directament afectats, després d'una reunió en què es va plantejar de reproduir el model implantat a Bellavista durant la darrera festa major, al juliol, quan es va marcar un topall dels decibels per a la música i es van marcar uns horaris límit, tant per apagar la música com per tancar l'activitat.

"Hem buscat solucions per mirar de conviure de la millor manera possible durant els dies de festa", diu Tena, qui destaca que veïns i firaires s'han avingut a aplicar aquesta fórmula, que busca minimitzar les queixes que hi havia hagut anys anteriors per les molèsties, sobretot de soroll, que generava la fira en un espai tan cèntric.

Així, les atraccions i parades de la fira podran estar actives de 18 a 23 h dijous i diumenge, mentre que divendres i dissabte podran estar-ho de 18 a 00 h. Amb tot, la música i la megafonia només podrà activar-se de 18 a 21 h dijous i diumenge, i de 18 a 23 h divendres i dissabte. A més, en tots els casos, la música i la megafonia no podran superar els 80 decibels a la façana més exposada.

Tena recorda que l'any passat l'Ajuntament va proposar de traslladar la fira en un espai del polígon que reunia les condicions d'espai, però els firaires no ho van acceptar perquè quedava lluny del nucli urbà i van decidir no instal·lar-se a Corró. "Per això ara ens hem reunit totes les parts i hem acordat unes mesures perquè la música i l'activitat de la fira no sigui molesta", insisteix, i apunta que a Bellavista el model "va funcionar correctament".

Tena també avança que aquest serà l'últim any que la fira s'instal·la en aquest punt, ja que "l'any que ve hi haurà obres a l'estació que ocuparan aquest espai".

Edicions locals