Núria Maynou s’incorpora al nou i ambiciós projecte de la vigatana Núria Graham

La violoncel·lista franquesina formarà part dels concerts que portaran el disc ‘Cyclamen’ al directe

Cultura

La nova imatge de Núria Graham per a la promoció del disc 'Cyclamen'
La nova imatge de Núria Graham per a la promoció del disc 'Cyclamen' | Ingrid Ferrer

La violoncel·lista franquesina Núria Maynou, amb arrels granollerines, continua ampliant el nombre d’artistes amb els quals col·labora i des de fa uns mesos s’ha integrat a la formació del nou projecte musical de Núria Graham. La cantant vigatana es troba immersa en els preparatius del seu sisè disc, Cyclamen, del qual avui dimarts s'ha difós el primer single, Yes it’s Me, The Goldfish!.
 

Partint d’una instrumentació que proporciona molt protagonisme al piano, Graham ha dissenyat una nova sonoritat que, en opinió de Maynou, “és un pas endavant i molt ambiciós. No té res a veure amb el món digital actual, tot al contrari, sona com antiga però és música nova. És molt bonic”. “De fet, no crec que es pugui comparar amb cap altra cosa que s’estigui fent per aquí”, opina.

A més, per primera vegada Graham s’ha autoproduït el disc, un detall que dona una idea de la maduresa que ha assolit la intèrpret de Vic. “És una artistassa. És sorprenent que algú tan jove ja hagi fet tot el que ha fet ella, i que ho faci tant bé”, afegeix la violoncel·lista.

Maynou no va participar en l’enregistrament de Cyclamen, però des de finals de juliol sí que està treballant intensament en els arranjaments de la seva translació al directe. Els assajos s’han fet majoritàriament a Centelles i estan representant un repte complex, ja que el disc incorpora un quartet de corda i altres instruments inusuals, com un arpa, “que li dona un punt de màgia molt bonic”, explica Maynou.

La prova de foc arribarà demà dimecres, amb motiu de la presentació del nou treball al teatre L’Atlàntida de Vic, en el marc del concert inaugural del Mercat de Música Viva. Graham i els cinc músics que l’acompanyen actuaran davant de 800 d’espectadors.

Cyclamen veurà la llum a començaments de l’any que ve. Fins aleshores, Graham el rodarà en viu als Estats Units i a algunes ciutats europees, en format reduït. De retorn a casa i ja comptant amb la incorporació de Maynou, les primeres presentacions oficials tindran lloc a l’Auditori de Girona (20 de gener), coincidint amb la sortida del disc en format físic; a  l’Inverfest de Madrid (4 de febrer) i en el Guitar BCN de Barcelona (17 de febrer).

Doble presència a Vic

Núria Maynou farà doblet a Vic, doncs també compareix amb la que és la seva banda principal, Invisible Harvey. El grup de pop que lidera el músic, realitzador i guionista Dimas Rodríguez presentarà dijous (22.30 h) a la Jazz Cava el seu tercer disc, Titulador de canciones.

Edicions locals