Fins al desembre els trens de l'R2 i R11 acabaran el recorregut a Sant Andreu Comtal

Arran de les obres de l'estació de la Sagrera, aquest cap de setmana els combois finalitzaran trajecte a Montcada i Reixac

Societat

Aquest dissabte començarà la fase més complexa de les obres de l'estació de la Sagrera, que significaran importants afectacions a la circulació de les línies R2 nord i R11 que s'allargaran fins al 2 de desembre. Per començar, aquest cap de setmana la circulació estarà interrompuda entre Passeig de Gràcia i Montcada i Reixac, de manera que els trens provinents de les estacions vallesanes en direcció Barcelona tindran la darrera parada a Montcada, on s'establirà un servei de bus fins a la Sagrera, entre les 6 i les 22 h.

A partir de dilluns i fins al 2 de desembre, la circulació estarà interrompuda entre Passeig de Gràcia i Sant Andreu Comtal, de manera que aquesta serà la darrera parada del tren provinent, per exemple, de l'estació de Granollers Centre. Els viatgers que necessitin anar a altres punts de Barcelona podran fer transbord a Sant Andreu amb la línia 1 de Metro. Renfe també establirà un servei complementari de busos llançadora entre Sant Andreu Comtal i la Sagrera-Meridiana, entre les 6 i les 10 h i entre les 16 i les 10.30 h.

Autocars des de Granollers

Els viatgers de Granollers-Centre, els dies laborables de dilluns a divendres, entre les 6 i les 10.30 h disposaran d’autocars directes a Barcelona –a la Sagrera-Meridiana–, i entre Barcelona la Sagrera-Meridiana i Granollers-Centre de 17 a 20.30 h. Els dissabtes, diumenges i festius l’horari serà de 8 a 10.45 h i de 18 a 20.45 h, respectivament en cada sentit.

Sense tren a l'aeroport

El Vallès Oriental es quedarà també sense tren directe a l'aeroport del Prat. Des de dilluns i fins al 10 de desembre el servei a l'Aeroport es realitzarà amb origen o destinació Barcelona-Estació de França.

De fet, les afectacions tindran una tercera fase, del 3 al 10 de desembre, quan de nou els trens iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Montcada i Reixac, on també hi haurà busos complementaris.

Renfe i Adif destaquen que durant tot el període d’obres, els trens de la línia R11 efectuaran parada a totes les estacions entre Granollers Centre i Sant Andreu Comtal. "Això permetrà freqüències de 15 minuts durant els dies laborables i de 30 minuts els caps de setmana", apunten.

Adif ha assegurat que és "conscient" de la importància de les línies de Rodalies que patiran afectacions durant les pròximes setmanes. En concret, segons les xifres de Renfe, l'R2 nord i l'R11 acumula fins a 31.569 viatgers de dilluns a divendres, i 23.219 dissabtes i diumenges. Per garantir la mobilitat, Adif i Renfe asseguren que han treballat en un "pla alternatiu de transport", que es podrà consultar en línia amb tots els horaris detallats.

L'objectiu de les obres

Durant aquestes setmanes els treballs es concentraran en enllestir els 4,3 quilòmetres de vies noves que passaran per la nova estació de la Sagrera, la meitat de les quals aniran soterrades, i que permetran encabir la línia de Barcelona-Granollers-Girona a la infraestructura. "Es tracta d'una fita històrica en la què portem treballant molt de temps", ha assegurat Flores.

La nova infraestructura tindrà tres plantes, la inferior ja està completada i és per on circularan els trens de Rodalies. El nivell intermedi acollirà el vestíbul de la instal·lació i l'aparcament. A la planta superior s'ubicarà l'alta velocitat. Amb tot, hi confluiran l'alta velocitat, trens Regionals i de Rodalies, les línies 4, 9 i 10 del metro i busos urbans i interurbans.

Pel que fa a la nova estació de Sant Andreu Comtal, es posarà en marxa a partir de l'11 de desembre. A partir d'aleshores l'estació antiga es destinarà a "altres usos", tant per part de Renfe com de l'Ajuntament de Barcelona.

 

Edicions locals