El Consell del Poble de Llerona lliura la placa al civisme a Rosa Pruna

El poble tanca set dies de festa major amb una trentena d'activitats, entre les quals un sopar multitudinari

Cultura, Societat

Rosa Pruna rep la placa al civisme de la mà de Montse Vila i Francesc Colomé
Rosa Pruna rep la placa al civisme de la mà de Montse Vila i Francesc Colomé

Com cada any durant el sopar de festa major, el Consell del Poble de Llerona ha lliurat la placa al civisme a un veí del poble en reconeixement de la seva aportació a la comunitat. En aquesta ocasió la distinció ha estat per a Rosa Pruna, veïna de Llerona que presideix l’associació Asaja des del 1999 i que ha estat regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat i de Sanitat i Gent Gran a l’Ajuntament de les Franqueses, així com presidenta del Consell del Poble de Llerona.

La presidenta del Consell del Poble de Llerona, Montse Vila, va lloar la dedicació de Pruna per la pagesia, un reconeixement "més que merescut", deia. Per la seva banda, l'alcalde Francesc Colomé va dir que Rosa Pruna va portar i potenciar les mongetes del ganxet i la seva festa. "Ha portat Llerona internacionalment i
ha fet moltes coses pel poble", deia.

Pruna, al seu torn, va agrair el reconeixement als membres del Consell del Poble, i va dir que aquesta "és una eina molt important per conservar el patrimoni i les tradicions del poble i millorar el benestar de les persones". Anteriorment, Pruna també ha estat guardonada amb la medalla de l’Agricultura Catalana, la Medalla al treball President Macià i el premi a la igualtat d’oportunitats que atorga l’Institut Català de la Dona.

Fi de la festa major

Llerona va tancar diumenge set dies de festa major amb un programa ple d’activitats. Ha estat la festa major més llarga del municipi, i ha destacat, entre d'altres, per l'actuació de l'humorista Peyu amb el monòleg L’home orquestra. També hi ha hagut sessions de futbol, cinema, pòquer i sopars en companyia, i ball amb l'orquestra Motherfucker. També hi ha hagut espectacles per als més menuts, jocs de taula i activitats com la festa de l’escuma o el tir amb arc. El grup de teatre Toc-toc, amb l’obra Glups, va omplir d’espectadors el Casal de Llerona amb aquesta obra còmica i musical. Les havaneres, amb el grup La Vella Lola, el rom cremat i els focs artificials van posar punt final a la festa.

Edicions locals