'La reivindicació independentista ha viscut del discurs emocional'

El periodista Toni Aira va obrir amb una xerrada els actes de la Diada a les Franqueses

Política

Toni Aira ha ofert la conferència a la sala de plens, acompanyat de l'alcalde i la regidora de Cultura
Toni Aira ha ofert la conferència a la sala de plens, acompanyat de l'alcalde i la regidora de Cultura | Xavier Solanas / Ajuntament

Les Franqueses encetava la Diada Nacional de Catalunya amb una xerrada a la sala de plens de l'Ajuntament, de la mà del periodista Toni Aira, qui interpel·lava el públic sobre els sentiments que els genera l'Onze de Setembre. Les respostes de la sala donaven peu al ponent per parlar d'emocions i sentiments i com aquests impregnen cada cop més els missatges que rebem diàriament i com han estat claus en el moviment independentista.

Aira recordava l'afirmació de l'escriptor Milan Kundera en la què diu que "cada vegada és més habitual que ens apel·lin a la raó a través de l'emoció". "Podem construir, ser constructius, amb una Diada com la d'avui si sabem ser positius" ha dit el periodista, ja que "la reivindicació independentista ha viscut del discurs emocional i les diades més multitudinàries han vingut donades de les emocions més positives".

Toni Aira ha estat acompanyat durant la xerrada per la regidora de Cultura, Marina Ginestí, que ha obert l'acte parlant de la recuperació de la sala de plens pels actes de l'11-S després de dos anys de pandèmia i, per l'alcalde, Francesc Colomé, que ha finalitzat la seva intervenció demanant unitat, ja que "sense unitat estratègica i política tindrem molt difícil aconseguir els nostres objectius" ha dit.

Acabada la conferència, Aira ha acompanyat els regidors del consistori a l'ofrena floral al monument a l'Onze de Setembre del passeig Tagamanent, en què han participat una trentena d'entitats i partits, i que ha comptat amb el Cor Camins i la coral Xeremella, que han interpretat Els Segadors i l'Himne al Poble de les Franqueses acompanyats de la Cobla Genisenca. L'acte ha acabat amb la ballada de sardanes dels Sardanistes Franquesins.

Edicions locals