13 propostes de teatre, humor, música i dansa als escenaris franquesins

Els espectacles s'han programat al Teatre Auditori de Bellavista i al Casal Cultural de Corró d'Avall

Cultura

Guillem Albà i la Marabunta presentaran el seu espectacle 'Jaleiu' al Teatre Auditori de Bellavista
Guillem Albà i la Marabunta presentaran el seu espectacle 'Jaleiu' al Teatre Auditori de Bellavista

Ja s'ha presentat la nova temporada d'arts escèniques per als teatres de les Franqueses, amb una programació que s'encetarà el 24 de setembre i inclou propostes de teatre, música i dansa per a tots els públics. La major part formen part del Cicle Humor & Co i del Cicle d'Espectacles Infantils i Familiars.

L'espectacle inaugural al Teatre Auditori de Bellavista serà Soc una nou (24 de setembre) de la companyia lleidatana Zum-Zum Teatre, especialitzada en teatre Infantil i juvenil. En aquest mateix equipament, Monopoli (29 d'octubre) proposarà una reflexió sobre la crisi econòmica i la bombolla immobiliària a càrrec de la companyia barcelonina Teatre Eòlia, inclosa dins el cicle Humor & Co. I també dins aquest cicle, Guillem Albà i els sis músics en directe de La Marabunta tornen amb l'espectacle Jaleiu (5 de novembre).

La companyia d'arts escèniques Alçada Mínima, resident a l'espai de creació barceloní Fabra i Coats, s'ha aliat amb la companyia francesa Compagnie du Sarment per crear La tenda (12 de novembre), inserida dins el Cicle d'Espectacles Infantils i Familiars. La reconeguda companyia de hip-hop, dansa i cultura urbana Brodas Bros revolucionarà l'auditori amb Hipstory (20 de novembre), una peça alhora lúdica i didàctica que parla de la història de la dansa i de la música des de mitjans segle XX fins a l'actualitat.

Un any més —i ja en seran 31, que es diu aviat—, Bellavista serà el marc del tradicional Concert d'Any Nou de l'Orquestra Internacional Maravella (1 de gener), tot un clàssic de les Franqueses. La història real d'infants d'arreu del món ha inspirat a la companyia Campi qui pugui Camí a l'escola (14 de gener) que es veurà dins el cicle d'Espectacles Infantils i Familiars. Finalment, la col·laboració entre l'Ajuntament de Mataró i Vania Produccions ha donat com a fruit Amors (21 de gener), un muntatge que es complementarà amb un col·loqui sobre temes de sexualitat i gènere després de la funció.

Al Casal Cultural de Corró d'Avall

En aquest escenari el públic veurà a la jove companyia de teatre barcelonina la Melancòmica amb l'obra satírica Elles (30 de setembre), dins el cicle Humor & Co. Els més menuts es podran estrenar amb Taxaaan!!! (8 d'octubre), el teatre de funàmbuls de la companyia Circ Xic. Txema Muñoz és l'ideòleg, intèrpret i director de Lumière (15 d'octubre), una mena d'homenatge al cinema mut, mentre que la companyia de teatre de titelles Pea Green Boat portarà el premiat muntatge Gnoma (22 d'octubre). Com a final de temporada i en commemoració del bombardeig de 1939, durant el tram final de la Guerra Civil, la companyia Terra Teatre representarà Els darrers dies de la Catalunya Republicana (28 de gener), la narració verídica d'uns dies dramàtics viscuts per l'escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili durant la Guerra Civil.

Tots els espectacles disposen de venda anticipada d'entrades des de dilluns a través de la plataforma Entrapolis i a les taquilles del Teatre Auditori de Bellavista i del Casal Cultural de Corró d'Avall, de dilluns a divendres de 17 a 21 h i dissabtes de 10 a 14 h.

Edicions locals