El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) presenta la nova programació pel darrer trimestre de l'any

L'oferta inclou tallers sobre maternitat, sexualitat, igualtat i defensa personal per a dones

Societat

El SIAD és un servei públic, gratuït i confidencial que ofereix informació, formació, assessorament i atenció a les dones
El SIAD és un servei públic, gratuït i confidencial que ofereix informació, formació, assessorament i atenció a les dones

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) presenta la nova programació, amb cinc tallers i xerrades pels darrers mesos de l'any.
Així, a l'octubre, Les Magranes impartirà el taller Maternitats i sexualitats al Centre Cultural de Bellavista. Una activitat emmarcada dins la Setmana Mundial de la Lactància Materna en el que s'ensenyarà com integrar i acceptar tots els canvis derivats de la maternitat, així com a gaudir d'aquesta nova etapa en la sexualitat de la dona superant tabús.

El Club d'Escacs les Franqueses mourà fitxa a l'Espai Can Prat amb el taller Dona i escacs, per tal de fomentar la igualtat en aquest joc i acabar amb les desigualtats i la poca participació de les dones en aquesta disciplina.

Al novembre arribaran dues propostes emmarcades dins la commemoració del 25N, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. En la primera, Raquel García Galindo impartirà el taller pràctic Defensa personal per a dones a l'Espai Can Prat. Està adreçat a dones majors de 15 anys per aprendre a defensar-se en situacions d'assetjament masclista; conèixer les tècniques de prevenció d'una manera fàcil i en un ambient proper i, desenvolupar la capacitat de reacció, l'autoconfiança i l'autocontrol.

El Club Tir amb arc Les Franqueses farà una Tirada contra la violència masclista a les instal·lacions del club. Amb aquesta tirada simbòlica "llançarem els arcs contra aquesta xacra a la qual hem de posar fi per viure en un món més just".

Al desembre Les Magranes tornaran a l'Espai Can Prat per oferir un Tuppersex educatiu, una divertida reunió on mostraran i explicaran el funcionament de les joguines eròtiques. Tot plegat, un pretext per parlar de manera distesa de sexe i aprofundir en l'anatomia, en l'erotisme i en fisiologia del plaer.

Cites mensuals

També tornen les trobades del Cercle de dones al Centre Cultural de Bellavista, el tercer dissabte de cada mes, amb la col·laboració d'Olena Perova i Vanesa Coca Luque de l'Associació Mirall. Feminisme d'Acció Social. Un espai destinat a dones majors de 18 anys on treballar l'autoestima, l'autoconeixement i l'autoconfiança amb l'objectiu de fomentar l'apoderament femení.

Finalment, l'últim dissabte de cada mes se celebrarà el grup d'acompanyament al dol perinatal, gestacional i neonatal, també al Centre Cultural de Bellavista, i amb la col·laboració de l'Associació Espai Nadó-Espai Infant les Franqueses (ENEI)
Es tracta d'una iniciativa per oferir a les famílies un espai segur on compartir experiències, validar i normalitzar emocions, i trobar i donar suport en moments difícils.

La informació de les diferents activitats i les inscripcions als tallers i xerrades es pot fer a través del telèfon 938 466 618, del Whatsapp 670 311 604 i del correu electrònic siad@lesfranqueses.cat.

Edicions locals