Humana recupera més de 103.000 peces de roba del veïnat de les Franqueses durant el primer semestre de l'any

Durant aquest període s'han reciclat més de 25 tones de roba al municipi

Societat

El cercle del reciclatge s'inicia als contenidor de color verd d'Humana
El cercle del reciclatge s'inicia als contenidor de color verd d'Humana

L'ONG Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 103.500 peces de roba utilitzada durant els mesos de gener i juny de 2022 per a donar-les una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclat, allargant així el seu cicle de vida. La recollida selectiva de residu tèxtil d'enguany equival a 25.570 kg de roba, el que suposa un augment de l'1,3% respecte als resultats obtinguts durant el primer semestre del 2021.

Aquesta gestió de més de 25 tones de roba per destinar a la reutilització i el reciclatge comporta que s'eviti l'emissió de 156 kg de CO2 a l'atmosfera, ja que no implica cap cost ni impacte de producció, i alhora afavoreix l'ocupació amb la creació d'un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, Organització No Governamental per al Desenvolupament (ONGD) que des de 1987 promou la protecció del medi ambient i duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia gràcies als recursos que aconsegueix de la gestió tèxtil procedent de la roba usada. La fundació gestiona la recollida selectiva de roba utilitzada del municipi a través d'una xarxa de 6 contenidors instal·lats en llocs de fàcil accés. El reciclatge i reutilització de material tèxtil és un servei gratuït per al municipi i suposa un estalvi important en els costos de recollida i eliminació de residus urbans.

Edicions locals