Dissabte conclou la tanda de batudes de senglars previstes per aquest mes d'agost

Durant aquest mes la Societat de Caçadors haurà fet quatre sortides, a petició d'alguns propietaris agrícoles afectats

Societat

L'abandonament del món rural i la gran capacitat d'adaptació del senglar han provocat la seva proliferació
L'abandonament del món rural i la gran capacitat d'adaptació del senglar han provocat la seva proliferació | Arxiu

Demà dissabte, 13 d’agost, tindrà lloc la quarta i última batuda de senglars programada per aquest mes d’agost, a petició d'alguns propietaris agrícoles.
Els membres de la Societat de Caçadors de les Franqueses del Vallès realitzaran la cacera entre les 7 i les 11 h del matí, de nou al voltant de Can Roca.

Amb l'objectiu d'efectuar l’operació amb les màximes garanties de seguretat, el perímetre afectat estarà degudament senyalitzat i hi haurà personal que informarà la ciutadania i vetllarà pel compliment de la normativa. Cal recordar la importància de seguir les mesures de protecció i de seguretat que s'indicaran per evitar qualsevol perill. 

Les batudes de dies anteriors s’han concentrat al voltant de Can Tarafa (3 d’agost), la zona al voltant de Can Marge i Can Quico (6 d'agost) i la zona al voltant de Can Roca (10 d'agost)

Acció coordinada

El 2019, tot just abans de la pandèmia, la Societat de Caçadors ja va alertar que en només quatre o cinc anys la població de senglars al municipi havia crescut un 25%, i tot apuntava que ho continuaria fent a ritme elevat, atesa la seva elevada taxa de reproducció.

Aquell any s'estimava que la població estimada al municipi era d'un centenar de senglars localitzats en zones molt concretes, com el bosc de Can Ramis, a Marata; l'entorn de Milpins, a Corró d'Avall; o el pla de Llerona. 40 exemplars van ser abatuts durant la temporada de caça, de setembre a març i es constatava que la xifra de població d'aquests animals era cada cop més elevada, i per això calia trobar maneres de limitar-ne la població.

Arran d'aquesta problemàtica generalitzada, l'any passat 14 ajuntaments del Vallès Oriental —entre aquests els de les Franqueses i Granollers— es van coordinar per tal de compartir experiències i accions per mitigar els efectes de la proliferació de l'espècie en espais urbans i periurbans.

Edicions locals