El Viver d'Empreses s'abastirà d'energia amb plaques solars a la teulada

L'objectiu és que l'equipament sigui autosuficient i que, a més de cobrir tota la despesa elèctrica, permeti abastir també altres equipaments propers

Societat

El Viver d'Empreses s'abastirà d'energia amb plaques solars a la teulada
El Viver d'Empreses s'abastirà d'energia amb plaques solars a la teulada

El Viver d'Empreses s'està transformant en un equipament autosuficient a nivell elèctric amb la instal·lació d'un parc fotovoltaic a la seva teulada. Aquesta planta d'energia renovable cobrirà tot el consum del viver i podria abastir altres equipaments propers amb els seus excedents energètics.

L'objectiu és reduir la despesa energètica del viver i dels equipaments propers amb un autoconsum compartit amb edificis com Can Ribas, el Centre d'Innovació i Formació Ocupacional (CIFO), algunes de les naus de les antigues casernes o Cal Gavatx. Es preveu que la producció anual de la planta fotovoltaica sigui de més de 44.000 kWh i permeti un estalvi en el rebut de l'electricitat de gairebé el 22%.

Aquest nou sistema d'autoconsum energètic en un equipament municipal s'afegeix al que ja funciona a la pèrgola de la plaça de l'Espolsada, preparada per donar servei energètic a equipaments propers com l'Espai Can Prat, l'Escola Bressol Municipal Cavall Fort o el Casal Cultural de Corró d'Avall. També al projecte per transformar el Centre de Formació d'Adults en un edifici autosuficient amb plaques fotovoltaiques i sistemes d'aerotèrmia per a la calefacció, i al sistema de pous canadencs de l'Aula de Natura del parc del Falgar, que aprofitarà l'energia geotèrmica per regular la temperatura a l'edifici durant tot l'any.

Edicions locals