Marata celebra el segon cap de setmana de la seva festa major

Diumenge tornarà la tradició del cant dels Goigs de Santa Coloma i els balls del Capgròs, de l'Espolsada i el Pericó

Cultura

El còmic Fel Faixedas, un dels protagonistes de la Festa Major a Marata
El còmic Fel Faixedas, un dels protagonistes de la Festa Major a Marata

Després de celebrar el cap de setmana passat la primera part de la festa major, amb la 19a edició del festival Maratafolk com a punt culminant, Marata es disposa a rematar-la, entre divendres i diumenge.

Com ja va succeir la setmana passada, el programa s'enceta divendres (22 h) amb una nova funció de l'obra de teatre Diner (molt) negre al Centre Cultural de Marata (22 h) Vuit actors i actrius del grup de teatre amateur de Marata, dirigits per Josep Maria Farnés, interpreten aquesta comèdia d'embolics, adaptació d'una peça original del dramaturg anglès Ray Cooney. L'entrada és lliure, amb taquilla inversa.

L'endemà dissabte estarà ocupat per la celebració de la 44a edició del veterà cros popular (9 h), que discorrerà per camins del nucli rural, en un circuit per edats, i inclourà esmorzar per a tots els participants. La inscripció es podrà fer mitja hora abans de l'inici.

Durant tota la tarda la plaça de Marata acollirà la 12a mostra infantil d'arts plàstiques, amb una exposició de treballs a l'aire lliure i també jocs infantils i alguna sorpresa més a partir de les 18 h.

La jornada es tancarà, en aquest mateix espai, amb l'espectacle Faixedas i punt (22 h), on Fel Faixedas, el conegut actor de la desapareguda companyia Teatre de Guerrilla, protagonitza un monòleg humorístic on la característica és la interacció amb el públic.

A continuació, la Lola Van, la furgoneta Volkswagen T2 del 1974 restaurada i transformada en una cabina de Dj posarà música de totes les èpoques per no parar de ballar.

Diumenge és el dia gran i el més carregat de tradició i significació. L'església de Marata serà l'escenari de la celebració de l'eucaristia i, en acabat, el cant dels Goigs de Santa Coloma al portal del temple (1 h) A continuació, el Centre Cultural de Marata quedarà petit per acollir el Ball del Capgròs amb el grup Xò fred no val rè i una nova edició dels tradicionals balls de l'Espolsada i el Pericó, aquesta amb la música servida per la Cobla Genisenca (12.30 h).

La Festa Major es clourà, a la nit, amb més música. El quartet Son de l'Havana farà un concert d'havaneres a la plaça de Marata (21 h), on no faltarà el rom cremat per a tothom a la mitja part.

El grup interpreta un repertori variat de valsets mariners, son cubà, tangos, rumbes, boleros i cançons de taverna amb arranjaments propis i harmonies originals que ofereixen un so diferent i que al mateix temps manté l'essència.

Edicions locals