L'Arxiu publica el catàleg de la documentació de Granollers com a subseu olímpica

Inclou 130 documents i enllaços a més de 800 imatges

Esports

L'Arxiu publica el catàleg de la documentació de Granollers com a subseu olímpica
L'Arxiu publica el catàleg de la documentació de Granollers com a subseu olímpica | Toni Torrillas / Fons Ajuntament de Granollers / AMGr

Aquest dilluns, 25 de juliol, el mateix dia que es compleixen 30 anys de l’efemèride dels Jocs Olímpics i de Granollers com a subseu, l'Arxiu Municipal presenta el catàleg de la documentació relacionada amb aquest esdeveniment: impresos, cartells, articles de premsa, publicacions i imatges (fotografies, exposicions, films i fons orals), part de la qual es pot consultar a través dels portals web Digital i d’Imatges. La cronologia dels documents s’inicia el 1987 amb la presentació de la candidatura olímpica i acaba el 1992 amb la celebració dels Jocs Olímpics. Hi predominen els documents que tenen a veure amb l’organització de les activitats, la difusió i la comunicació, i la gestió dels 500 voluntaris i voluntàries que hi van participar.

Per facilitar la cerca, la documentació és per apartats: “Organització de la subseu”, amb documents com la constitució del Comitè de la Subseu Olímpica de Granollers, l’octubre de 1990, o el recorregut, els horaris, els portadors i el dossier de premsa de l’acte de benvinguda de la torxa olímpica'92; el de “Voluntaris olímpics” inclou fitxes de les persones voluntàries, que van arribar al mig miler; o el de “Difusió i comunicació de la subseu”, amb postals, tríptics, adhesius i un fulletó del Palau d’Esports, construït per als Jocs.

Al costat d’aquests documents textuals, el catàleg es completa amb una relació de 30 impresos i 3 cartells que es poden consultar al portal web de l’Arxiu d’Imatges. Com a mostra, hi ha el full informatiu de la col·locació de la primera pedra del Palau d’Esports o una targeta amb una imatge de l'arribada de la torxa olímpica acompanyada del gegant Biscarri. De la seva banda, al portal de l’Arxiu Digital s’han penjat el butlletí Granollers Subseu Olímpica’92, els extres de la Revista del Vallès i 9 publicacions dedicades a la ciutat i als Jocs com les de Josep Homs. Són, en total, 102 pàgines de premsa i 382 de publicacions.

En l’apartat de fotografies, l’Arxiu d’Imatges n’inclou més de 800 que testimonien l’esdeveniment (arribada de la torxa, els voluntaris, els partits...) i la construcció del Palau d’Esports; a més, a l’apartat de films, es pot visionar Granollers, subseu olímpica 1992, un documental promogut per la Generalitat de Catalunya que presenta la ciutat com a subseu de l’handbol a les Olimpíades de Barcelona’92. La documentació es completa amb les exposicions i tertúlies, quatre en total, organitzades per l’Arxiu al llarg dels anys, dedicades als Jocs.

El Document del Mes de juliol és una mostra d’aquesta documentació, un fullet que anuncia l'exposició "Barcelona'92 amb Granollers. Amics per sempre" feta entre el 18 i el 21 d'abril de l'any 1991, un any abans dels Jocs, a la pl. de Barangé.

Edicions locals