El material escolar serà gratuït per a l'alumnat de primària de les Franqueses

Les famílies dels alumnes escolaritzats al municipi només hauran d'omplir un formulari a la mateixa escola

Societat

El material escolar serà gratuït per a l'alumnat de primària de les Franqueses
El material escolar serà gratuït per a l'alumnat de primària de les Franqueses

Els alumnes franquesins de 1r a 6è de primària i d'I3 (primer curs de segona etapa d'educació infantil) podran gaudir, a partir de setembre, de la gratuïtat del material escolar. L'Ajuntament invertirà 170.000 euros en aquests ajuts, equivalents a 77 euros per alumne cada curs en concepte de material no inventariable i fungible: papers, llapis, bolígrafs, llibretes... i qualsevol altre element d'aquest tipus que es necessiti a l'aula.

Podran beneficiar-se d'aquests ajuts tots els infants empadronats a les Franqueses matriculats dins o fora del municipi, sempre que el centre educatiu on estudiï sigui públic o concertat. Pel que fa a l'alumnat dels centres educatius de les Franqueses, la gestió es farà directament a través de les escoles i, per tant, les famílies només hauran d'omplir un formulari i entregar-lo a l'escola.

L'alumnat empadronat al municipi, però escolaritzat en una altra població, haurà de presentar la sol·licitud d'abonament de l'ajut presentant una instància entre el 19 i el 30 de setembre. El tràmit es podrà realitzar en línia a través de la seu electrònica de l'Ajuntament o presencial a les oficines del Servei d'Atenció a la Ciutadania (ctra. de Ribes,2, o c. Rosselló, 39).

L'Ajuntament recorda que aquests ajuts se sumen a altres actuacions de col·laboració entre les escoles i el consistori per promocionar l'educació com a eix bàsic per al creixement i el desenvolupament de les persones, com les subvencions per a la millora dels fons documentals de les biblioteques escolars o per al foment a la reutilització dels llibres de text.

Edicions locals