El Tir amb Arc celebra 25 anys amb la nova pista de 95 metres

El club suma 230 esportistes, dels quals una quarantena d'infants

Esports

L'alcalde de les Franqueses va participar en l'acte d'inauguració de la renovada zona del camp exterior
L'alcalde de les Franqueses va participar en l'acte d'inauguració de la renovada zona del camp exterior | Francesc Colomé

El Club de Tir amb Arc Les Franqueses ha celebrat el quart de segle amb la inauguració de la nova pista del camp exterior, que passa de tenir una llargada de 50 metres a 95. Aquesta era una reivindicació del club franquesí, que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament. A més, s'ha millorat la il·luminació de la zona exterior. 

La festa dels 25 anys va començar diumenge amb una exhibició de l'escola del club, que suma una quarantena d'infants, i posteriorment, amb una mostra de la resta de tiradors. En total, el club suma prop de 230 esportistes. "És molt important per al club passar de 50 a 95 metres perquè ara tenim les mides de les competicions oficials. No tenir-les era un problema perquè hi ha una base àmplia de tiradors, que quan es feien grans havien de marxar", assenyala el vicepresident del club, Albert Barquero.

Des de fa una dècada, el club va fer una aposta per la formació i, ara per ara, suma una quarantena d'esportistes en la seva escola. "Fer base és indispensable per al futur de l'entitat i podem dir amb orgull que tenim el vigent campió estatal de 17 anys. A més, tenim uns tiradors que han estat seleccionats per la tecnificació espanyola", diu Barquero, que recorda que el club al llarg dels seus 25 anys ha tingut uns sis campions catalans.

Referent català

El club franquesí és un referent en el tir amb arc a Catalunya per la gran quantitat de proves que competeix, però també per les instal·lacions que disposa. "Som un club únic perquè tenim el camp exterior al costat del camp de tir cobert, amb una distància de 30 metres. A més, des de fa dos anys oferim el tir amb arc al bosc, mitjançant un club del Moianès", diu Barquero, que es mostra satisfet de la bon salut que té el club. 

El club té una activitat frenètica per aquestes dates i diumenge competirà en el Campionat de Catalunya per clubs, que tindrà lloc a Pardinyes. L'entitat té com objectiu el triomf. 

Edicions locals