Maria Martín, de l'INS El Til·ler, millor nota franquesina a la selectivitat

El 100% d'alumnes de les Franqueses presentats a les proves d'accés a la universitat les han superades

Societat

Maria Martín, de l'Institut El Til·ler
Maria Martín, de l'Institut El Til·ler

El 100% d'alumnes franquesins han aprovat la selectivitat. Enguany s'han presentat a les PAU un total de 64 alumnes –38 del Lauro i 26 d'El Til·ler–, i tots ells han superat les proves, que es van fer els dies 14, 15 i 16 de juny. L'alumna franquesina amb millors resultats ha estat Maria Martín Ibáñez, d'El Til·ler. La Maria, estudiant del batxillerat tecnològic, ha obtingut una nota a les PAU de 9,1, i de mitjana de batxillerat té un 9,53. "La selectivitat és un resum del curs; i si el curs ha anat bé, les PAU tampoc no són tan difícils", afirma.

També explica que va fer els exàmens "sense pressió i relativament tranquil·la". "Tenia el coixinet del batxillerat, i la nota que havia d'assolir tampoc no era gaire alta". Afegeix que es va preparar les proves fent un resum de cada matèria, i que la fase general la va superar sense problemes. "La prova més difícil va ser l'optativa de física; a tots ens va sorprendre", diu. 

De cara al curs que ve, la Maria vol estudiar Enginyeria en Tecnologies Industrials a la Universitat de Barcelona. "Mai no he tingut una vocació clara; però sí que m'agraden els números i les ciències", diu. "Per això m'he decidit per una carrera que abasta molts àmbits, obre moltes portes i té moltes sortides professionals".

Pel que fa a Granollers, els alumnes aprovats han estat el 97,2%, i l'alumna amb millors resultats ha estat Clara Busquets Dachs, de l'Escola Pia, amb un 9,5. "M'agrada molt el dret internacional per entendre la feina del Parlament Europeu i l'ONU, però també provaré altres branques perquè sempre m'ha interessat saber com funcionen les normatives del país", explica la Clara, que estudiarà Dret a la Universitat Pompeu Fabra.

L'any passat, un alumne de l'Institut Lauro de les Franqueses, Imad Benhessou, va obtenir la nota més alta de la selectivitat a tot Catalunya, amb un 9,9.

Edicions locals