Relleu dels regidors Àngel Profitós (IEC) i Maria Forns (Sal-CUP)

Forns renuncia a rebre la placa amb la façana de l'Ajuntament que agraeix la seva tasca com a regidora

Política

Àngel Profitós (IEC) i Maria Forns (Sal-CUP)
Àngel Profitós (IEC) i Maria Forns (Sal-CUP)

El ple de dijous va fer efectiva la renúncia dels regidors Àngel Profitós, d’IEC, i Maria Forns, de Sal-CUP, tots dos per qüestions personals i de salut.

Profitós, de 60 anys i veí de Corró d’Amunt, ha estat regidor d’ERC des del febrer de 2011, quan va substituir l’aleshores portaveu republicana Maria Teresa Buïgues. Durant aquests 12 anys ha estat regidor a l'oposició, excepte un breu període, entre juny de 2011 i octubre de 2012, en què va ser regidor d'Hisenda en un govern en coalició amb CiU. Després d’haver estat cap de llista d’ERC el 2011 i 2015, l’últim mandat va ser el número 3 de la coalició Imagina Esquerra en Comú (IEC).

Maria Forns, de 66 anys i veïna de Marata, va accedir a l’Ajuntament el 2019, quan va encapçalar la llista de Sal-CUP a les darreres eleccions municipals. En el ple de dijous, Forns va rebutjar la placa de reconeixement com a regidora de mans de l’alcalde. “Agraeixo la intenció, però no la puc acceptar. L’únic reconeixement que podria acceptar seria el de les persones que em van fer confiança”, deia.

En el pròxim ple ordinari prendran possessió del càrrec Dolors Amaro (número 4 d’IEC el 2019) i Eva Navarrete (número 2 de Sal-CUP).

Edicions locals