Pistoles elèctriques i dispositius de pebre per a la Policia Local

Els agents han rebut formació específica sobre el seu ús, les característiques tècniques i la legislació que en recull la utilització

Societat

La Policia Local reforça la seguretat amb pistoles tàser i dispositius de pebre
La Policia Local reforça la seguretat amb pistoles tàser i dispositius de pebre

La Policia Local de les Franqueses ha reforçat la seguretat amb nous dispositius que evitin el contacte directe, però neutralitzin persones que mostren resistència activa o tenen una actitud violenta que amenaça la integritat dels agents o la de tercers. Per això, a partir d’ara, el cos policial municipal patrulla amb dispositius conductors d’energia –les conegudes com a pistoles tàser– i dispositius de gas pebre.

Aquests dos elements estan dissenyats per incapacitar una persona durant uns segons mitjançant electricitat, en el cas de la pistola tàser, o el pebre. L’objectiu és neutralitzar l’atacant d’una manera segura tant per als agents com per a la ciutadania sense provocar ferides mortals. Per tal de garantir la transparència i la seguretat jurídica tant de la ciutadania com de la Policia Local, els agents van equipats amb un dispositiu personal de gravació durant la intervenció. A més, tot el cos policial ha rebut formació específica per al seu ús, les característiques tècniques de cada dispositiu i la legislació que recull la seva utilització.

Més seguretat

Per reforçar el cos de la Policia Local, el pressupost municipal d’aquest any inclou una partida per augmentar la plantilla de la Policia Local en 10 efectius. Actualment, el cos policia està format per 32 policies, una ràtio superior a la que s’estableix per un municipi de 20.000 habitats, i arribarà fins als 42. La previsió és que aquesta ampliació es faci efectiva abans de finalitzar aquest any. Una altra mesura prevista és la instal·lació de càmeres de videovigilància tant a nuclis urbans com als polígons industrials per augmentar la seguretat al municipi.

Edicions locals