La fallida d'Abolafio obliga a licitar de nou la urbanització del Sector N

En la nova licitació s'actualitzaran els preus de l'obra, que va ser adjudicada el 2017 a la UTE Abolafio-Cobra

Societat, Economia

La fallida d'Abolafio obliga a licitar de nou la urbanització del Sector N
La fallida d'Abolafio obliga a licitar de nou la urbanització del Sector N

El ple de dijous va ratificar, amb els vots a favor de JxLF, PSC i Cs, el vot en contra de Sal-CUP i l'abstenció d'IEC, la resolució de mutu acord del contracte d'obres per urbanitzar el polígon del Sector N, a la carretera de Cardedeu, adjudicat a la UTE formada per les empreses Abolafio Construcciones, SL i Cobra Instalaciones y Servicios, SA.

La resolució del contracte arriba després que, fa poques setmanes, la constructora vallesana Abolafio presentés concurs de creditors, amb uns 25 milions de deute i un miler de creditors afectats. Aquesta era l'empresa a la qual s'havia adjudicat, a finals de 2017, la urbanització del nou polígon, en aquest cas en una unió temporal d'empreses amb Cobra Instalaciones y Servicios. La resolució del contracte implica la devolució de les garanties definitives presentades per l'empresa adjudicatària, i l'alliberament d'un crèdit per import de 8.134.267 euros del pressupost municipal.

L'alcalde, Francesc Colomé, explicava que l'Ajuntament ha negociat amb Cobra –que s'encarregava de la gerència del projecte– la renúncia a executar l'obra i que cap de les parts no ens reclamin res. Això permetrà actualitzar el projecte d'urbanització, adequar-lo a la pujada de preus dels materials de construcció i tornar a treure a licitar l'obra. "L'actualització dels preus implicarà més costos als propietaris, però les seves parcel·les tenen ara molt més valor que aleshores", explicava Colomé en resposta a una pregunta d'IEC sobre l'increment de costos.

També insistia que en aquest procés no s'haurà de pagar cap indemnització ni es podrà reclamar res a les empreses que formaven part de la UTE, i aclaria que l'adjudicació de l'obra no es pot fer directament a la segona empresa que la segona empresa "perquè hi ha un petit percentatge d'obra executada, del 2 el 3%, que no arriba al 20% mínim exigit per poder-ho fer". És per això que l'Ajuntament licitarà de nou l'obra, amb els preus actualitzats als nivells de 2022.

Edicions locals