Empat tècnic entre el nombre d'equips masculins i femenins en la Granollers Cup

Del total de conjunts inscrits, 248 són masculins i 240 femenins

Esports

Empat tècnic entre el nombre d'equips masculins i femenins en la Granollers Cup
Empat tècnic entre el nombre d'equips masculins i femenins en la Granollers Cup | Xavier Solanas / SomGranollers

Durant quatre dies, a la Granollers Cup competiran 288 equips. D'aquests, 248 són masculins i 240 femenins. En les 21 edicions anteriors, mai no havia passat que hi hagués un percentatge tan alt d'equips femenins (49%) respecte als masculins (51%). "Podríem dir que tenim un empat tècnic, mai no havia passat", remarca el gerent del BMG, Pep Blanchart, que es mostra molt satisfet de la fita aconseguida enguany. 

A cada edició que passa el percentatge dels equips femenins augmenta. En l'anterior, la del 2019, el percentatge era del 35% de conjunts femenins i del 65% de masculins. L'organització treballa des de fa molts anys per aconseguir un major nombre d'equips de noies. "L'esport femení va en augment i, per exemple, la disputa del Mundial d'handbol femení pot haver influït, com altres factors i promocions que fa el club des de fa anys", assenyala Blanchart. En aquest sentit, l'alcaldessa, Alba Barnusell, indica com una fita important per aconseguir aquest empat tècnic la feina del club i de la ciutat. "Fa anys que es treballa en aquesta línia i podem dir que no és per casualitat. El club ha fet molta feina amb la secció femenina, com també ho estem fent des de fa un temps l'Ajuntament amb els treballs conjunts amb les entitats. A més, cal recordar que fa pocs mesos vam tenir el Mundial d'handbol femení", diu Barnusell.  

Entre altres factors, l'organització considera rellevant tenir referents esportistes en l'handbol femení, com ara el KH-7 BMG, a la màxima divisió estatal.  

 

 

Edicions locals