El BMG, amb 19, és el club amb més conjunts

Pel que fa a l'AEH Les Franqueses presenta vuit equip

Esports

El BMG, amb 19, és el club amb més conjunts
El BMG, amb 19, és el club amb més conjunts | Xavier Solanas / SomGranollers

El BM Granollers és el club amfitrió i el que més equips aporta a la competició, amb 19 conjunts. L'entitat té representació en totes les categories, excepte en la de júnior femenina. En la que més presència té és en l'alevina, amb quatre masculins i dos femenins. "La Granollers Cup és un esdeveniment que tots els equips tenim marcat al calendari. Se sap que al juny, quan ja ha acabat la temporada esportiva, hi ha la competició de casa i ningú se la vol perdre", assenyala el responsable de l'àrea de promoció esportiva del BMG, Pol Garcia. Per categories, la presència del BMG és notòria amb 4 equips infantils (3 masculins i 1 femení), 4 cadets (2 masculins i 2 femenins), 4 juvenils (2 masculins i 2 femenins) i 1 júnior masculí. 

L'objectiu competitiu del club amfitrió és la participació. "Si podem guanyar, s'intenta guanyar. Tot i que l'objectiu és conèixer altres maneres d'entendre l'handbol i altres cultures. És una oportunitat per a tots els nostres esportistes de jugar contra equips amb els quals no poden competir durant la temporada. És realment enriquidor la pròpia competició, més enllà dels resultats", remarca Garcia. 

L'AEH aporta 8 equips

Pel que fa a l'AEH Les Franqueses, és un club que col·labora estretament amb l'organització de la competició, sobretot, perquè el pavelló franquesí és una de les seus del torneig. A banda d'això, l'entitat participa en la competició des de fa molts anys. "La Granollers Cup ens la sentim com a nostra. Ens fa molta il·lusió participar-hi i competir", explica el president del club, Santi Tomás, que comenta que ara la gaudeix com a president i abans com a jugador: "Jo he jugat la Granollers Cup i és una autèntica passada". 

L'AEH ha inscrit a la Granollers Cup un total de 8 equips amb 2 alevins (1 masculí i 1 femení), 2 infantils (1 femení i 1 masculí), 2 cadets femenins, 1 juvenil masculí i 1 júnior femení. "El principal objectiu que tenim és la promoció i el foment de l'esport. Amb aquesta competició, donem l'oportunitat als nostres esportistes que juguin una competició única i contra equips d'altres països". 

Més equips de la comarca

La Granollers Cup tindrà un total de 35 equips catalans, dels quals 11 són del Vallès Oriental. La competició continua sent un referent per molts clubs de la comarca, i mostra d'això és l'alta participació d'alguns dels clubs. Entre aquestes entitats hi ha, a més del BMG i l'AEH, el Canovelles, el Cardedeu, la Garriga, el Montornès, el Sant Esteve de Palautordera, el Santa Maria de Palautordera, el Vilamajor i la Penya Blaugrana Montmeló.  

 

Edicions locals