Les Franqueses en Comú promou un grup d'ajuda a la gent gran

La comissió de la gent gran(diosa) està encapçalada per Dolors Amaro, Fernando de la Lastra i Viktoriia Hrybchenko

Societat

Viktoriia Hrybchenko, una de les impulsores de la iniciativa
Viktoriia Hrybchenko, una de les impulsores de la iniciativa

Les Franqueses en Comú ha posat en marxa una iniciativa d'ajuda a les persones grans del municipi. El projecte porta per nom Les Franqueses Gran, i es tracta d'una "comissió de gent gran(diosa)" per posar al servei de la gent gran un seguit de serveis que no troben fàcilment al seu abast. "Vivim un moment en què cada vegada és més necessari tenir uns determinats coneixements, sense els quals les persones grans es veuen atropellades pel progrés de la tècnica i la deshumanització de les entitats que, siguin estatals, municipals o particulars, tracten els més grans com a súbdits en lloc de fer-ho com a ciutadans", expliquen els impulsors.

Posen d'exemple els serveis d'atenció telefònica, cada cop menys resolutius per a la gent gran, o les gestions que sovint es veuen obligats a fer per internet o a través dels caixers automàtics, quan la majoria no tenen prou coneixements per fer-ho i han de dependre de familiars o amics –de vegades fins i tot de desconeguts– per fer aquestes gestions.

La comissió de la gent gran(diosa) està formada en part per l'executiva de Les Franqueses en Comú i encapçalada per la seva coordinadora, Dolors Amaro; Fernando de la Lastra i Viktoriia Hrybchenko. El grup proposa crear una xarxa solidària d'ajuda i companyia que, a més d'organitzar actes lúdics, ajudi la gent gran en els tràmits davant dels bancs, l'Ajuntament, Hisenda, la Seguretat Social, internet i tot allò que la gent gran necessiti.

Entre les gestions que el grup s'ofereix a fer hi ha, per exemple, obtenir un certificat electrònic, demanar cita prèvia a l'administració, fer consultes al web de La meva salut o la Seguretat Social, obtenir certificats d'Hisenda o ajudar les persones grans en la declaració de la renda. També sol·licitar ajuts relacionats amb la pensió, fer transferències bancàries i altres gestions amb els bancs, aconseguir l'ajut per a la bonificació de l'IBI, obtenir la targeta gratuïta de l'autobús o al·legar les multes de trànsit de l'Ajuntament.

 

Edicions locals