Els Mossos posen en marxa l'operatiu Vetus per evitar robatoris a la gent gran

Els agents van fer una sessió explicativa a la gent gran dimecres per prevenir delictes de furts, estafes i robatoris amb violència

Societat

Els agents van fer una sessió informativa amb gent gran a la plaça Maluquer
Els agents van fer una sessió informativa amb gent gran a la plaça Maluquer

Cada any per aquestes dates i també al desembre, coincidint amb el cobrament de la paga doble per part dels pensionistes, els Mossos d'Esquadra activen el dispositiu, amb l'objectiu de protegir els pensionistes de possibles robatoris després de retirar els diners del banc. Per tractar aquesta qüestió amb les persones grans, l'oficina de relacions amb la ciutadania de Mossos va organitzar dimecres una jornada adreçada als pensionistes en què també van participar serveis i professionals que habitualment treballen amb la gent gran, com Creu Roja, el Servei de Teleassistència, el Consell de la Gent Gran, el Consell Comarcal, Amics de la Gent Gran i la Fundació La Pedrera.

L'objectiu d'aquesta trobada era explicar a les persones grans les accions de prevenció més eficaces per evitar furts a les entrades i sortides dels caixers, estafes i altres modalitats delictives que cerquen la distracció i l'engany de la víctima per tal de sostreure-li els diners, i robatoris a la via pública. Durant la campanya, que s'allargarà fins a l'1 de juliol, també augmenta el patrullatge preventiu amb la presència policial uniformada i de paisà als principals eixos d'influència de Granollers i les poblacions de l'entorn. 

Consells de seguretat

Els Mossos aconsellen no treure tota la pensió de cop; anar acompanyat al caixer d'una persona de confiança; que no es porti el pin del banc apuntat a la targeta o llibreta, i estar atent perquè ningú se'ls apropi.

El procediment dels lladres és el mateix: observen, seleccionen la víctima i actuen, sovint allunyant-la de l’entitat bancària i acompanyant-la al portal o a l'ascensor de casa. "A vegades s'apropen a la víctima i li pregunten alguna cosa o tiren unes monedes a terra per distreure-la", alerten els Mossos. "Cal vigilar no ser seguits per algun desconegut un cop s'han tret els diners del banc i assegurar-se que la porta del portal quedi tancada un cop s'hi ha accedit".

Edicions locals